2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Kunhalmi: ha Márki-Zay nem lép vissza, szószegőnek tartjuk

Az ATV Híradójának az MSZP társelnöke azt mondta, az MMM miniszterelnök-jelöltje már többször elmondta a nyilvánosság előtt, hogy vissza fog lépni. A Párbeszéd országgyűlési képviselője pedig úgy látja: nem hiszi, hogy egyeztetni kellene, hiszen innentől Márki-Zay döntése az, ami meghatározza a következő forduló struktúráját.

Mint arról beszámoltunk, Karácsony Gergely szerda kora délután bejelentette, hogy nem lép vissza Márki-Zay Péter javára. Az MSZP-Párbeszéd és az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint néhány százaléknyi különbségek a közvélemény-kutatásokban semmit nem jelentenek. 

Márki-Zay Péter nem sokkal később sajtótájékoztatóján úgy reagált: Karácsony Gergely kész helyzet elé akarja állítani, ennek ellenére ő továbbra is várja Karácsonyt a mai egyeztetésükre.

Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke az ATV Híradójának azt mondta: Márki-Zay Péter többször elmondta a nyilvánosság előtt, hogy vissza fog lépni, ha ezt nem teszi meg, akkor szószegőnek tartják.

Tordai Bence, a Párbeszéd országgyúlési képviselője pedig arra a kérdésre, hogy fog-e még egyeztetni Karácsony Gergely és Márki-Zay Péter, azt mondta: nem gondolja, hogy egyeztetni kellene, az álláspontok tiszták, innentől kezdve pedig Márki-Zay döntése az, ami meghatározza a következő forduló struktúráját.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató