2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Anglia: kalapáccsal támadtak egy homoszexuális magyar férfira

Tompos Lóránt-Árpádot augusztus 18-án hajnali 2 és 2.30 között támadták meg Torquay-ban, amikor barátaival hazafelé tartott, és most úgy döntött, hogy beszél az élményéről, mert azt szeretné, ha az LMBT+ közösségben mások ne kerüljenek ilyen helyzetbe.



A DevonLive-nak nyilatkozva Tompos elmondta, hogy a kalapácsütés halálos lett volna, ha egy centivel feljebb találják el a halántékán.

A férfi súlyos sérüléseket szenvedett, és arcműtéten esett át. Elmondta, hogy a sokkoló támadást követő hetekben "nagyon aggódott és félt újra kimenni a szabadba".

A támadás előtt egy férfiakból és nőkből álló csoport közelítette meg Tomposékat. Gyors összeszólalkozást követően az egyik férfi elővett egy kalapácsot, és Tompos felé lépett.

"Egy pillanatig sem gondoltam, hogy tényleg használni fogja" - mondta. "A következő dolog, amire emlékszem, hogy a földön találtam magam, és a fejem fájt."

A támadás után nem tudott enni, mert "állandó fájdalmai voltak", és később a kezelési terv részeként egy fémlemezt ültettek az arcába. Most már nem fél idegenekkel beszélni és elhagyni a házát. A sérülés miatt gyakran könnyezik a szeme, ami befolyásolja fodrászként végzett munkáját.

A devoni rendőrség szóvivője megerősítette, hogy gyűlölet-bűncselekmény történt és súlyos testi sértést okozó támadás miatt vizsgálják a bejelentéseket.

Szeptemberben egy 22 éves férfit letartóztattak testi sértés gyanújával, és október 21-ig óvadék ellenében szabadlábra helyezték, amíg a rendőrség további vizsgálatokat folytat.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató