2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Becsületsértésért ítélték el Baranyi Krisztinát

Baranyi Krisztina a fideszes önkormányzati dolgozók elleni bosszújára a bíróság tett pontot. A balliberális ferencvárosi polgármestert becsületsértésért és személyi jogsértésért marasztalta el a bíróság.



„Baranyi Krisztina a megválasztását követően kijelentette, hogy meg fog szabadulni azoktól az önkormányzati dolgozóktól, akik lojálisak a Fideszhez” – írta közleményében a ferencvárosi Fidesz. Az önkormányzati cég akkori ügyvezetője, Sebők Endre eltávolítását megelőzően pedig a baloldali polgármester úgy fogalmazott: „már most börtönben a helye”.

Az üggyel kapcsolatban eljáró elsőfokú bíróság megállapította, hogy a volt ügyvezetőt jogellenesen váltották le, és Baranyi Krisztina polgármester becsületsértést és személyi jogsértést is elkövetett.

„A baloldal agresszív fellépése nem példa nélküli. Gyurcsány Ferenc a debreceni utca fórumán fenyegetett meg egy ellentüntetőt, Dobrev Klára pedig azt ígérte, hogy kormányváltás esetén intézményről intézményre fogják felállítani az általuk »kádereknek« minősített embereket.

A magyarok többsége még emlékszik arra, hogy az őszödi beszéd kiszivárgása után vízágyúval, lovasrohammal, gumibottal és lövedékkel támadtak az emberekre és erőszakkal próbálták elhallgattatni mindazokat, akik nem kértek a Gyurcsány-kormányból” – emlékeztetett a kormánypárt Baranyi jogsértése ügye kapcsán.

Forrás: MNO

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató