2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Lemondott a karlendítős jobbikos alpolgármester

Október 31-i hatállyal lemondott Farkas Péter Barnabás, Ózd alpolgármestere, akiről két náci karlendítős fotó került nyilvánosságra.



Mindkét fotó egy katowicei holokausztot bemutató múzeum épületénél készült. Az elsővel kapcsolatban még azt nyilatkozta Farkas Péter Barnabás, hogy csak egy szerencsétlenül elkapott mozdulat, mert valójában a többieknek integetett. A második fotó azonban minden kétséget kizárt, hiszen sokkal egyértelműbben idézte meg a náci karlendítést. Közben előkerült egy másik fénykép is, a korábbi alpolgármester is karlendítést idéz, megidézve ujjaival Adolf Hitler bajuszát is.
 
Ma tartott volna rendkívüli testületi ülést az ózdi önkormányzat, mert összeférhetetlenségi eljárást folytattak volna le Farkas Péter Barnabásról, de még ez előtt lemondott az alpolgármester.

Korábban Jakab Péter sem határolódott el a kollégájától, sőt azt mondta, azért nem mondatják le, mert képes megverni a fideszes ellenfelét. Dobrev Klára is nyilatkozott a karlendítős jobbikossal kapcsolatban. Közölte, hisz Farkasnak, ha azt mondja, hogy csak integetett...

Janiczak Dávid, Ózd jobbikos polgármestere pedig Hitler imitátorral fotózkodott korábban.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató