2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Baleset az 1-es főúton: rommá törte az autóját az oszlopnak hajtó embercsempész, sérültek is vannak

Embercsempészt fogtak el a rendőrök Gönyűnél péntek hajnalban – közölte a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu honlapon. A szerb sofőr megcsúszott gépkocsijával, majd egy oszlopnak hajtott, a járműben szállított migránsok közül hárman megsérültek.



A közlés szerint a rendőrök az M1-es autópályán egy osztrák rendszámú gépkocsit akartak ellenőrizni. A járművezető a rendőröket látva gyorsított, majd letért a pályáról, hogy az 1-es számú főúton menjen tovább, ám Gönyűnél a vizes aszfalton megcsúszott, majd egy oszlopnak hajtott.

A járműben tíz migráns tartózkodott, akiket a 29 éves gépkocsivezető Ausztriába akart szállítani. A külföldi utasok okmányokkal nem rendelkeztek, magukat afgán állampolgárnak vallották.

A három sérültet a mentők kórházba vitték, a társaikat visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőr ellen embercsempészés gyanúja miatt eljárást indítanak. Ez a bűntett minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató