2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Éric Zemmour lehet Macron fő kihívója a jövő évi francia elnökválasztáson

Noha hivatalosan még el sem indult, máris megkerülhetetlenné vált a francia elnöki székért folyó versenyben a jobboldali publicista, Éric Zemmour.

Az eddig készült felmérések rendre azt hozták ki, hogy Marine Le Pen, a francia Nemzeti Tömörülés elnöke kerülhet a második fordulóba Emmanuel Macron hivatalban lévő államfővel szemben, ám előbbi népszerűsége a felméréseken nagyban függött attól, elindul-e Zemmour.

A Challenges című lapban megjelent friss kutatás először mutatja azt, hogy Zemmour és Macron jutna a döntőbe, előbbi 17–18, utóbbi pedig 24–27 százalékos eredménnyel. Zemmour markáns, konzervatív véleményt képvisel a bevándorlásról, az iszlámról és a francia nemzeti identitásról. Régóta azt képviseli, hogy a munkásosztály körében népszerű Nemzeti Tömörülésnek össze kellene fognia a jobbközép polgári középosztállyal.

A jobbközép Köztársaságiak még nem állítottak jelöltet, de a közelmúltban megjelent közvélemény-kutatások szerint egyik potenciális aspiránsuk sem közelíti meg Zemmour vagy Le Pen népszerűségét. 

Forrás: Magyar Hírlap

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató