2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 394.88
USD : 371.93
Időjárás ikon12°

Fekete-Győr András 2/3-ot kapott, lemondatták a Momentum éléről

Elnökváltáska!

Miután a miniszterelnöki-jelölti előválasztás első fordulójában utolsó helyen végzett, a Momentum elnöke maga kezdeményezte, hogy a párttagságot képviselő küldöttség döntse el, vele szeretnének-e belevágni a választási kampányba, vagy valaki mással.

Közel kétharmados többséggel megvonta a bizalmat Fekete-Győr Andrástól a Momentum küldöttgyűlése − írja a 24.hu. Azon a bizalmi szavazáson, amelyben minden párttag részt vett, még kétharmadnyi többség állt ki a pártelnök mellett, ám a küldöttgyűlés kétharmados többséggel már a távozása mellett voksolt. A lap értesülése szerint a szavazást követően Fekete-Győr András lemondott a pártelnöki tisztségről.

Az előválasztás első fordulójában az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek közül a Momentum elnöke  az utolsó helyen végzett. Az első helyezett, Dobrev Klára 195 198 szavazattal (216 248-an szavaztak rá), a negyedik, vagyis az utolsó előtti helyre befutott Jakab Péter 66 328 szavazattal (87378-an szavaztak rá) kapott többet, mint Fekete-Győr András (21050-en szavaztak rá).


Frissítés: a Momentum azt írja vasárnap esti közleményében, hogy a Küldöttgyűlés többsége a mai napon amellett döntött, hogy új vezetéssel kell belevágni a választási kampány következő szakaszába. Fekete-Győr András ezt természetesen elfogadta és azonnali hatállyal beadta lemondását. A Momentum hat elnökségi tagja továbbra is folytatja a munkáját, az elnöki pozícióra pedig hamarosan ki lesz írva a tisztújítás.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató