2024. április 25. - Márk
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Dobrev: Nem tudok olyan fáradt lenni, hogy lehazaárulózzam a versenytársaimat

„Nem fogunk eljutni áprilisig akkor, ha össze fogunk veszni” – jelentette ki a DK miniszterelnök-jelöltje az ATV-ben.

Az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Dobrev arról beszélt, most először van benne aggodalom. A DK miniszterelnök-jelöltje arra reagált, hogy korábban Márki-Zay Péter azt mondta, két olyan politikusokról is tud, akiket zsarolni próbáltak azért, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett. Dobrev Klára szerint ez hazugság. A DK-s EP-képviselő kifejtette: úgy látja, hogy az előválasztás első fordulója után felszabadult jókedv volt az ellenzéki választókban, most először érzi, hogy az ellenzéki pártok táborát üti meg a politika.

„Nem tudok olyan fáradt lenni, hogy lehazaárulózzam a versenytársaimat. Az a baj, hogy ez a sokadik olyan mondat, amivel megüti az ellenzéki tábort. Ezért azt is kérném Pétertől, hogy sokkal óvatosabban” – üzente a műsorból a politikus, aki

saját párttársait is arra biztatja, hogy ne vegyék fel a kesztyűt.

Szerinte nem szabad nem igaz állításokat mondani. „Van olyan, hogy negatív kampány, megérti, hogy ezt valaki használni akarja, de az ellenzéki előválasztásban nem lépheti át azt a határt, mint amit sokszor látunk a Fidesz részéről, ahol elhangzanak vádak, és később kiderül, hogy hazugság volt” – mondta a miniszterelnök-jelölt.

Lebegtetés, zsarolás, 2022 áprilisa

Márki-Zay Péter nagy port kavaró nyilatkozatában arról is beszélt, hogy nyomás alá vannak helyezve politikusok, és különféle módszerekkel kényszerítik őket arra, hogy kiálljanak Dobrev Klára mellett. „Sajnos többeket belekényszerítenek, belezsarolnak egy-egy ilyen nyilatkozatba, és nagyon kellemetlen nekik, mert még a saját családtagjaik is megvetik őket érte” – állítja Márki-Zay, aki  neveket nem mondott, de szokása szerint lebegtetett: két olyan politikusról is tud, akiket zsarolni próbáltak – mondta.

Dobrev szerint ilyen egyáltalán nincs a DK-ban, ez hazugság. Azt üzeni Márki-Zay Péternek, ha tud ilyenről, menjen el a rendőrségre és jelentse fel az illetőt,

mert ez bűncselekmény.

Hozzátette: nem szabad veszélyeztetni az ellenzéki összefogást meggondolatlan kifejezésekkel. „Nem fogunk eljutni áprilisig akkor, ha össze fogunk veszni” – fogalmazott.

Szerinte azért támogatják őt más pártok politikusai, mert tudják, hogy az ellenzéki összefogás megvédése a feltétele a 2022-es baloldali győzelemnek.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató