2024. április 24. - György
EUR : 394.26
USD : 369.47
Időjárás ikon

Márki-Zay elszabadult: szerinte a DK-s influencerek megpróbálják mindenáron elérni, hogy Orbán maradjon a miniszterelnök

A DK-ból akkor lesz kormánypárti, és nem ellenzéki frakció, hogyha még a DK-s szavazók is rá szavaznak– mondta Márki-Zay Péter a Spirit FM Beszóló című műsorában. A miniszterelnök-jelölt nem cáfolta, hogy Vértes András lehet a pénzügyminisztere.



Hont András műsorvezető azon felvetésére, hogy még nincs őt támogató szavazat az Országgyűlésben, és a miniszterelnököt a parlamentnek kell megszavazni, Márki-Zay úgy reagált:

„A DK-s influencerek megpróbálják mindenáron elérni, hogy Orbán Viktor maradjon a miniszterelnök.”

Úgy véli, ugyanannyi zsarolási pozíciója lesz minden pártnak: nem csak a DK vagy a Jobbik nélkül nem lehet miniszterelnököt választani ellenzéki győzelem esetén, hanem az MSZP, a Momentum, a Párbeszéd és az LMP nélkül sem.

Lehetséges kormányalakítás kapcsán nem cáfolta, hogy Vértes András lehet a pénzügyminisztere. Vértes tagja a Mindenki Magyarországa Mozgalom kezdeményezésére létrejött szakértői csoportnak, és szakpolitikai tanulmányokat dolgoznak ki, így a gazdaságpolitikára is– magyarázta Márki-Zay. Hozzátette: Vértes András neve legfeljebb így merülhetett fel.

Jakab Péterrel való személyes viszonyukról Márki-Zay Péter úgy fogalmazott: „Az momentán nincs, mert hiába hívom telefonon, soha nem veszi föl és nem hív vissza. Egyébként én teljesen kész vagyok az együttműködésre, sőt nyilvánvaló, hogy nagyon szerettem volna a Jobbik vezetésével tárgyalni– van, akikkel sikerült is–, de a hivatalos vezetéssel és Jakab Péterrel sajnos nem.”

Szó volt Gyurcsány Ferenccel közel egy évvel ezelőtti beszélgetésükről is, amikor Márki-Zay Péter így fogalmazott: „Elnök úr, könyörgöm, azért dolgozom, hogy a DK ne a legerősebb ellenzéki, hanem a legerősebb kormánypárti frakció legyen– emlékezett vissza Márki-Zay. Ebből adódóan most a DK-s szavazókat arra kéri, az előválasztáson szavazzanak rá. „A DK-ból akkor lesz kormánypárti, és nem ellenzéki frakció, hogyha még a DK-s szavazók is rám szavaznak”– tette hozzá.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató