2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Szakad az összefogás: Márki-Zay szerint aki Dobrevet támogatja az hazaáruló

A hódmezővásárhelyi polgármester zsarolásról és hazaárulásról beszél.

Márki-Zay Pétert az ATV Híradója kérdezte arról, mit szól azokhoz a politikusokhoz, közszereplőkhöz, akik korábban Karácsony Gergelyt támogatták, azonban a második fordulóban nyilvános Dobrev Klára mögé álltak, azt mondta: „alapvetően nagyon szomorú vagyok, mert nyilvánvaló ebben a helyzetben Orbánnak a hatalomban tartását szolgálja ez a kiállásuk”.

Hazaárulás, zsarolás

Márki-Zay arról beszél, hogy ezzel a döntésükkel „nem csak Karácsony Gergelyt árulják el ezzel, hanem a hazánkat”. Ismert, az elmúlt napokban több politikus is bejelentette, hogy Dobrev Klárát támogatja az előválasztás második fordulójában. Márki-Zay Péter ezzel egyébként többek között Karácsony Gergely pártjának szóvivőjét, Hiller Istvánt, Gőgös Zoltánt, valamint számos másszocialista politikust, a Párbeszéd elnökségi tagját nevezte hazaárulónak.

Márki-Zay arról is beszélt, hogy „sokan panaszkodnak, hogy folyamatos nyomás alá vannak helyezve, és kényszerítik őket mindenféle módszerekkel, arra, hogy álljanak ki Dobrev Klára mellett, miközben ők is pontosan tudják, hogy ezzel Orbán Viktort tartják hatalomban”.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató