2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Elfogták a Momentum sajtótájékoztatóján pofozkodó férfit

A budapesti rendőrök órákon belül azonosították a férfit, aki a gyanú szerint egy párt sajtótájékoztatóján többeket megütött a Széll Kálmán téren, írja a Police.hu. A rendőrség közlése alapján a Momentum hétfői sajtótájékoztatójáról van szó, amelyről portálunk is beszámolt.

Hétfői cikkünkben azt írtuk, hogy a sajtótájékoztatót többször megzavarták egy szitkozódó férfi bekiabálásai, akinek nem lehetett pontosan kivenni a szavaiból, hogy kivel vagy mivel is van baja, viszont a Momentum sajtóreferensét egy alkalommal megütötte, majd egy lökdösődés erejéig később is visszatért a helyszínre. A bekiabált mondatai alapján azonban nem biztos, hogy pontosan tudta, milyen eseményen van.

A rendőrség kedden azt írta: a férfi két résztvevőt is megütött, egy harmadikat pedig megpróbált megütni. A bántalmazások során senki sem szenvedett orvosi ellátást igénylő sérülést, az elkövető elhagyta a helyszínt.

A fővárosi rendőrök néhány órán belül azonosították a feltételezett elkövetőt, majd a BRFK munkatársai segítségével még aznap este II. kerületi lakásán elfogták. A Budapesti Rendőr-főkapitányság nyomozói a 48 éves V. Pétert előállították, és garázdaság vétség megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi nem tett vallomást.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató