2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Az angol lapok a tegnapi balhéval vannak tele, a FIFA vizsgálatot indít

Mint ismert, az 1:1-es döntetlennel zárult Vb-selejtezőn az angol rendőrök nekiestek a magyar szurkolóknak...

Ennek ellenére a magyar szurkolók viselkedése a téma a legnagyobb brit lapok sportmellékleteiben szerdán. A FIFA bejelentette, hogy vizsgálják a keddi angol–magyar meccsen kialakult incidenst. Szijjártó Péter úgy értesült, hogy egy magyar és egy lengyel szurkolót tartóztattak le.

A FIFA vizsgálatot indított az ügyben. „A FIFA jelenleg elemzi a kedd esti találkozók jelentéseit, hogy az alapján hozza meg a megfelelő intézkedéseket. A FIFA határozottan elítéli az Anglia–Magyarország- és az Albánia–Lengyelország-mérkőzésen történteket, mert továbbra is elutasítja az erőszak és a megkülönböztetés minden formáját” – áll a szerdai közleményükben.

Szégyen, írják a brit lapok

A legnagyobb brit napilapok szerdai sportmelléklete a magyar szurkolók „szégyenteljes viselkedésével” volt tele. „More of the Shame” (szójáték a „semmi sem változott”, és a „szégyen” kifejezésekkel) – „A magyar gengszterek ismét zűrzavart okoztak” – áll a Daily Express sportmellékletének címlapján. A lap szerint a rasszista magyar szurkolók „ismét szégyent hoztak országukra”. A Daily Star is hasonló címet adott (Shame Again), „Semmirekellők tomboltak a Wembley-ben” – áll az alcímben. Szerintük a magyar szurkolók összecsapása a rendőrökkel beárnyékolta a mérkőzést.

„Hungar Shames” – a Daily Mirror „Magyarországot”, az „Éhezők viadalát” és a „szégyent” összegyúrva hirdeti a magyar szurkolók szégyenteljes viselkedését sportmellékletének címlapján. „Egy biztonsági őr rasszista szidalmazása szított verekedést a Wembley-ben” – írják.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató