2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Egy nemzetközi felmérés szerint Magyarországon elterjedt az antiszemita előítélet

A Le Figaro arról számol be, hogy az Action and Protection League megbízásából készült kutatás szerint Görögországban, Lengyelországban és Magyarországon jelent nagy problémát az antiszemitizmus.- írja a mandiner.hu.

Görögországban, Lengyelországban és Magyarországon a legelterjedtebb az antiszemita előítélet – derül ki egy 16 államban végzett felmérésből, amelyet kedden tettek közzé az Európai Zsidó Kongresszus (EJA) éves konferenciáján – erről a Le Figaro oldalán az AFP számol be. A cikk szerint az EJA partnerszervezete, az Action and Protection League (APL) megbízásából készült felmérés szerint a megkérdezett görögök és lengyelek 36, a magyarok 30 százaléka úgy véli, hogy „a zsidók soha nem lesznek képesek integrálódni" teljesen beilleszkedni a társadalomba”.

A „titkos zsidó hálózat, amely befolyásolja a világ politikai és gazdasági ügyeit” hitben osztozik a görögök 58, a magyarok 39 és a szlovákok 34 százaléka, a 16 ezer fős közvélemény-kutatás szerint. A görögök mintegy 36, a magyarok 27 és a lengyelek 23 százaléka „meglehetősen negatív érzelmeket” táplál a zsidók iránt. „A vizsgálat nyugtalanító eredményei azt mutatják, hogy az antiszemitizmus mélyen gyökerezik Európában” – mondta Menachem Margolin rabbi, az EJA elnöke. A konferencián 10 pontos cselekvési tervet szeretnének elfogadni.

 

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató