2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Bekeményít a Facebook, a fél világon kevesebb lesz a politikai tartalom a hírfolyamban

A Vadhajtások közel kettő éve van korlátozások alatt....

A Facebook szerint pozitívak voltak a visszajelzések azokból az országokból, ahol a hírfolyamban kevesebb politikai tartalmat jelenítettek meg.

Lassan szó szerint lesz értendő, hogy a Facebook a fél világ számára lejjebb tekeri a politikai tartalmak elérését a közösségi oldalon. A cég ugyanis bejelentette, mostantól 75 újabb országban kezdi el tesztelni ezt a változást.

Mark Zuckerberg januárban beszélt arról először, hogy ilyen változtatást tervez, és miután a Facebook-vezér szerint pozitív volt a lépés fogadtatása, szeptemberben további négy országban: Costa Ricán, Svédországban, Spanyolországban és Írországban is módosította a hírfolyam tartalomkínálásért felelős algoritmusát.

A jelek szerint ez a kísérlet is pozitívnak bizonyult, mert most újabb 75 állammal bővíti ki a listáját a közösségi oldal, így már több mint 80 ország felhasználói számára lesz érezhető a módosítás. Hogy pontosan mely országokban kezdi meg a tesztelést, azt egyelőre nem tudni. Az viszont szinte biztos, hogy Magyarország ebből a körből kimarad, a cég szóvivője szerint ugyanis azokban az országokban nem fognak bele a tesztekbe, ahol a közeljövőben választásokat tartanak, illetve ott sem, ahol nagy az esély valamilyen konfliktusra.

A módosítás nem azt jelenti, hogy teljesen eltűnnek az ilyen bejegyzések a felhasználók elől, csupán azt, hogy jóval kevesebb ilyennel találkozhatnak majd. A Facebook szerint egyébként a politikai tartalmak az összes tartalom csupán 6 százalékát teszik ki az oldalon.

A Facebook szóvivője az Engadgetnek elárulta, hogy az új teszthelyszíneken első körben csak a felhasználók egy kis százalékánál csökkentik a megjelenő politikai tartalmak mennyiségét.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató