2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Csurka István: Európa közepén

2007-es írás

Ha csütörtök, akkor Csurka István.

EURÓPA KÖZEPÉN

2006. október 23-án idegen fegyveres erők a magyar rendőrség egyenruhájában meneteltek, parancsokat osztogattak, lövöldöztek, ütöttek-vertek magyar állampolgárokat Budapest utcáin. Ma sem tudjuk, kik voltak. A hatalom és a szolgálatába szegődött média egy szót sem ejt erről a felháborító nemzeti sérelemről, a magyar függetlenség törvénytelen sárba tiprásáról, és az illetékeseknek feltett kérdéseinkre nem is válaszoltak.

Ide jutottunk. 

1992-ben megírt tanulmányomban az akkori középosztályt, a nomenklatúra burzsoáziát nem tartottam magyar szelleműnek, hiszen a burzsoá létéhez szükséges anyagiakat a pártállamban szerezte, minden szállal a régi pártállamhoz kötődött. Azt mondtam, hogy ha ezt a nomenklatúra burzsoáziát megerősítjük, akkor soha többet nem lesz lehetőségünk arra, hogy a mindnyájunk által kívánatos magyar középosztály kialakuljon. Mert azok a folyamatok, amelyek 1992-ig lezajlottak a magyar társadalomban, éppen a magyar szellemű középosztály szerveződése ellen hatottak. A magyar társadalom nagy terhelésnek volt kitéve, a szerveződő középosztály óriási küzdelmet folytatott létéért, s nem tudta a maga számára megszerezni azokat a pozíciókat, amelyekkel a következő korszakban élhetne.
Ezen túl egy jelenségre hívtam fel a figyelmet, arra, hogy a mindenkori liberális politika lényege: minél kevesebb, minél gyengébb és minél gyávább magyar nép. Mert ők magát a hazát akarják eladni. Minél kevesebb a hazában a magyar, annál biztonságosabb a megszállók élete. 

Ami pedig a Gyurcsány-rendszert illeti, azt kell megértenünk, hogy ennek a rendszernek az urai, az irányító pénzemberek és az idegen hatalmak emberei nem egyetlen pártot, nem is kettőt akarnak a végtelenségig fenntartani, hanem egy olyan rendszert akarnak fenntartani, amelyben az egész műsort ők rendezik. Ez a lényeg. Nekik nem a pártok kellenek, hanem a műsor. Sokan fizetnek azért, hogy eljátszhassák a választási komédiákat, és utána tapsoljunk vagy sírjunk. Most új és régi generációs liberálisok, bankárok, volt munkásőrök védik a jogállamot és a demokráciát, teszik nevetségessé egy új alkotmány eszményét. Ma a népet a bölcs mérlegelés lehetőségétől Gyurcsányék zárják el, elhülyítik, szemfényvesztik, hazudnak neki, olyan programot adnak elő neki, amit eszük ágában sincs megvalósítani.

Ami itt velünk, magyarokkal 2002 választása óta és különösen 2006 őszödi beszéde óta történik, az a gyalázatnak, a képtelenségnek olyan jelenetsora, amelyet csak azért tud a keresztény magyarság túlélni, mert nem érti, nem hiszi el, hogy ez vele történik, hogy ez megtörténhet egy több mint ezeréves nemzettel és megtörténhet Európa közepén.


Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató