2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Gulyás a Poltot érintő törvényjavaslatról: Álhírterjesztés folyik

A miniszter szerint a javaslat csak az eddigi szabályozás pontosítása. Ami egyébként úgy szól, hogy a legfőbb ügyészt csak kétharmados többséggel lehessen felmenteni.

A legfőbb ügyész megválasztásának világos szabályai vannak, ezen semmit nem változtat a most benyújtott javaslat – állította a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön.

A hvg.hu is megírta a hülyeséget, Dobrev meg a többi meg már visított is...

Gulyás Gergely erre most mondta az MTI-nek: a baloldali sajtóban álhírterjesztés zajlik, mert „teljesen világos szabályai vannak a legfőbb ügyész megbízatása keletkezésének, a legfőbb ügyész megválasztásának”, és ezeket a kormány frissen benyújtott javaslata egyáltalán nem érinti.

A miniszter szerint a legfőbb ügyészt eddig is kétharmados többséggel választotta meg az Országgyűlés, és hogyha egy megbízatás kétharmados többséggel keletkezik, a megszüntetésére is csak így van lehetőség. Ez utóbbit tartalmazta a jelenlegi törvénymódosítás – közölte.

Gulyás szerint ez egyébként valamennyi közjogi tisztségviselő esetében így van, „tehát amilyen többséggel keletkezik valakinek a megbízatása – a legfőbb ügyésznél ez eddig is kétharmados volt –, ugyanolyan többséggel lehet megszüntetni is a megbízatást.” Az a pontosítás, amelyet az előterjesztés tartalmaz, az eddig is létező alkotmányos gyakorlatot foglalja jogszabályba – mondta a miniszter.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató