2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Muszlim férfi gyilkolt tegnap este a norvég kisvárosban

Letartóztattak egy 37 éves férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy öt embert meggyilkolt és kettőt megsebesített egy norvégiai íjásztámadásban. Norvég médiajelentések szerint a férfi dán állampolgár, és áttért az iszlám hitre.

Szerda este nem sokkal 18 óra után érkezett a riasztás a norvég rendőrségre az Oslo melletti Kongsbergben elkövetett íjásztámadásról.

A férfi a városközpontban, a Coop Extra élelmiszerboltban tért be majd több embert is lelőtt egy íjjal. Öt ember meghalt, ketten pedig megsérültek, köztük egy rendőr, aki jelenleg az intenzív osztályon fekszik.

A norvég rendőrségnek kevesebb mint egy órával a riasztás után sikerült letartóztatnia egy 37 éves dán állampolgárt. A norvég TV2 beszámolója szerint a férfi áttért az iszlám hitre.

A férfi állítólag kapcsolatban állt radikális körökkel is. A rendőrség nem kívánt nyilatkozni arról, hogy van-e összefüggés a gyilkossággal kapcsolatban.

A rendőrség korábban már felvette a kapcsolatot a férfival. A múltban voltak olyan jelek, amelyek arra utalnak, hogy kapcsolatban állt a radikálisokkal

- mondta Ole Bredrup Sæverud.

Bede Zsolt - Vadhajtások.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató