2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Tízcentis hó esett Bánkúton

Kitartott a szerda délután kezdődött havazás az ország legmagasabban fekvő pontjain, így csütörtök reggelre hó borította be a Kékestetőt, Galyatetőt és a Bükk magasabb csúcsait is, mindenhol fagypont alatt alakult a hőmérséklet éjszaka. Bánkúton 10 centimétert meghaladó vastag hótakaró alakult ki – írja az Időkép.

A Fehér Sas Panzió látványos fotókat osztott meg a Bánkúton uralkodó télies körülményekről:

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelentése szerint csütörtökön a Dunától keletre kisebb eső, záporeső is több helyen valószínű. Napközben lassan szakadozik, gomolyosodik a felhőzet, és csak néhol lehet zápor. A Dunántúl nagyobb részén ezzel szemben a gomolyfelhő-képződés mellett hosszabb időre is kisüthet a nap, és csapadék sem valószínű.

A késő délutáni óráktól a Dunántúl északnyugati, nyugati részei fölé vastagabb felhősáv érkezhet, az ország többi részén viszont csökkenni kezd a felhőzet. Néhol megélénkülhet az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között alakul, a tartósabban felhős tájakon lesz hűvösebb az idő. Késő estére általában 3 és 9 fok közé hűl le a levegő.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató