2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Karácsony fölszólította a kormányt, hogy állítsák vissza a maszkviselést

Levélben fordultam a kormányhoz, hogy állítsák vissza a maszkviselést a zárt terekben.

A járvány sajnos nem tűnt el az életünkből, sőt a környező országokhoz hasonlóan Magyarországon is emelkedik az új fertőzöttek száma. Az utóbbi két nap már több, mint ezer pozitív esetet regisztráltak. Az oltás felvétele valóban a legjobb védekezés a vírussal szemben, de a Magyar Tudományos Akadémia a héten javaslatokat fogalmazott meg, amelyben kiemelt szerepe van a maszkviselésnek a zárt terekben: a közösségi közlekedés járatain vagy rendezvényeken.

A szakértők véleményét iránymutatónak tartom, ezért levelet írtam a kormánynak, amelyben kértem, rendeljék el a maszkviselést. Tudom, hogy már mindenkinek elege van a vírusból, és nem szívesen hordana ismét maszkot, de sajnos tudomásul kell vennünk, hogy egyelőre nem elegendő az oltásra alapozott védekezési stratégia. Hazánknál nagyobb átoltottsági szinttel rendelkező országokban is kötelező a száj és az orr eltakarása.

Sokszor kérdezték tőlünk az utóbbi időben, miért nem írjuk elő mi a BKK járművein a maszkviselést. Ezt a jelenlegi jogszabályok nem teszik lehetővé, így levelemben azt is kértem a belügyminisztertől, hogy ha a központi Operatív Törzs nem tartja szükségesnek a maszkhasználat bevezetését, hatalmazza fel a Fővárost, hogy saját hatáskörben elrendelhesse azt.
Kérek mindenkit, aki még nem tette, oltassa be magát, akinek már elérhető a harmadik adag regisztráljon arra, és persze viseljük a maszkot. Ez az intézkedés járt a legkevesebb kellemetlenséggel, nem nagy áldozat azért, hogy vigyázhassunk egymásra.- írta Karácsony a Facebookon.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató