2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Orbán Viktor: Virágcsokrokkal, plüssmacikkal nem lehet megvédeni a határt

A negyedik hullám lassan bekeríti Magyarországot, főleg Románia felől- fogalmazott Orbán Viktor a Kossuth Rádió “Jó reggelt Magyarország” című műsorában. A kormányfő kijelentette, a maszk hosszú távon nem véd meg minket, az egyetlen megoldás a vakcina. A kormányfő jelezte, fontos beszélni a magyar vakcináról is, hiszen egy “tudományos mérkőzés” is zajlik, Karikó Katalin példájából pedig látszik, hogy egy magyar vakcina is lehet olyan hatásos, mint bármelyik másik. A kötelező betelepítési kvóta kapcsán a kormányfő úgy vélekedett, a nyugati országok feladták a küzdelmet a demográfiai válság ellen, és a probléma helyi megoldás helyett a betelepítés útját választotta. A Nyugat- Európában elszabaduló rezsiárak kapcsán a kormányfő aláhúzta, megvédik a rezsicsökkentés vívmányait, miközben az EU további drágítással tetézné a meglévő problémát.

Az interjú elején Orbán Viktor jelezte, eddig is segítettek Romániának, például gyógyszerekkel, most pedig betegeket is vettünk át tőlük, hogy segíteni tudjunk. Jelezte, Romániában 29, hazánkban 59 százalékos az átoltottság. Ennek köszönhetően fele annyi aktív beteg van Magyarországon, mint tavaly ilyenkor. A kormányfő szerint ez pedig azt jelenti, az oltások működnek. Az oltásokkal szemben szkeptikusoknak is üzent a kormányfő, kijelentette: a maszk hosszú távon nem véd meg minket, az egyetlen megoldás a vakcina. Hozzátette, minden védekezéshez szükséges eszköz rendelkezésre áll és ha

a vakcina működik, az ország is működik.

A magyarországi vakcina gyárral kapcsolatban a kormányfő megjegyezte, méltatlanul keveset beszélünk a magyar vakcina kutatásokról, hiszen egy “tudományos mérkőzés” is zajlik, Karikó Katalin példájából pedig látszik, hogy egy magyar vakcina is lehet olyan hatásos, mint bármelyik másik.

A kötelező betelepítési kvóta kapcsán a kormányfő úgy vélekedett, a nyugati országok feladták a küzdelmet a demográfiai válság ellen, és a probléma helyi megoldás helyett a betelepítés útját választotta.

Ha hiányzik egy belga, vagy egy német gyerek, akkor jó lesz egy afrikai, vagy egy ázsiai is a nyugatiak szerint

-fogalmazott. Hozzátette, olyan ez, mint a gyártószalag, ahol darab-darab alapon megy a demográfiai válság kezelése. A kormányfő szerint ez a mentalitás a nyugati hatalmi gőgből ered, hiszen nem elég, hogy eldönthetik, hogy hogyan éljenek, ők azt akarják, azt is akarják bizonyítani, hogy csak az ő döntésük a helyes.

Nekik nem elég, hogy szabadok, úgy élhetnek, ahogy akarnak, de azt is akarják, hogy ismerje el őket mindenki, és vegye át a döntéseiket a többi ország is, meg akarják mondani, hogy éljenek mások

-fogalmazott.

Aláhúzta, a németek például barátaink, és mindig az a kérdés Európában, hogy mit akar Németország. A kormányfő szerint az utóbbi időket számításba véve ez egy német Európa, vagyis azt akarják elérni, hogy ismerjük el és vegyük át a megoldásaikat, de ez a magyar felfogástól olyan messze van, mint Makó Jeruzsálemtől.

Sok Dávid Góliát ellen szervezkedik, 12 ország levelet írt, és leírta, milyen lépéseket kell tenni a határok megvédése érdekében. Ellensúlyt akarunk képezni a német Európa-felfogással szemben

-jelezte.

Orbán szerint ha jött a baj délről, a nyugatiak soha nem segítettek, inkább azt akarták, hogy Magyarország legyen ütközőzóna, ami megvédi őket, és folytathatják a kényelmes életüket. Mint fogalmazott, így volt ez például a török elnyomás alatt is.

A kormányfő kiemelte, a rezsiharc az első csaták között volt Brüsszellel 2010 után, Magyarországon a kétezres évek alatt, amikor a baloldal irányított, a baloldali kormányok folyamatosan engedték, hogy emeljék a szolgáltatók a rezsiárakat, amik így az egekben voltak. Nagy csata volt ezt megváltoztatni.

Jelezte, a rezsiár szabályozás rögzítette a gáz és a villany árát. Bécsben ma az áram ára duplája budapestiek, a berliniek meg háromszor annyit fizetnek, mint mi például. A baloldali képviselőknek, a Gyurcsány-féle csoport a mai napig piaci árat követel, ez 380-400 ezerrel nagyobb költséget jelentene a magyar családoknak.

Brüsszel semmit nem tett, amikor már lehetett látni, hogy felfelé fognak menni a rezsiárak Európában, ráadásul továbbra is árat emelnének az áram és a villany, valamint az üzemanyag esetében, a klímavédelemre hivatkozva. A magyar álláspont, hogy nem a lakossággal, hanem a klímaromboló cégekkel kellene ezt megfizettetni. A V4-ek ellenállnak

-húzta alá.

A kormányfő a válságokkal szembeni gyenge uniós fellépés okai között említette, hogy a nyugati országokban a politikustól nem azt várják el, hogy irányt mutasson és vezessen, hanem az intézményeket menedzselgesse. Mint fogalmazott, a nyugati logika szerint jobb a gyenge vezető, ugyanakkor mikor a dolgok rosszul mennek, új ellenség ütötte fel a fejét, akkor nem lehet hagyományos megoldásokra támaszkodni.

Felelős döntések kellenek, virágcsokrokkal nem lehet megvédeni a határt, miközben a rendőröket és a katonákat támadják a határon

-fogalmazott.

Hozzátette, járványok és migrációk korát éljük, a vezetőknek dönteni kell, ha a rezsiár nő, azt meg kell fékezni. A miniszterelnök szerint a migráció okait pedig nem csak elmagyarázni kell, meg kell akadályozni, hogy az illegális migránsok bejussanak.

Nyugaton bizonytalanság van, ez a különbség köztük és Közép-Európa között

-húzta alá.

Jelezte, a V4 visz javaslatokat az árak növekedésével szemben a jövő heti EU-csúcsra. A mostani szabályozási rendszer a spekulációnak teret nyit, ez rossz szabályozás, meg kell változtatni.

A klímaromboló cégeket kell megadóztatni, nem az embereket

– zárta gondolatait Orbán Viktor.

 

Forrás: Pestisrácok.hu

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató