2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Dobrev: Aki soha nem élt itt, ne szóljon bele, milyen legyen az egészségügy és oktatás!

Márki-Zay Péternek egy markáns jobboldali-konzervatív programja van, miközben Magyarországnak egy baloldali politikára van szüksége – mondta Dobrev Klára az ATV-ben.

Az ATV az előválasztás második fodulója előtt megszólaltatta Dobrev Klárát az Egyenes Beszéd című műsorban, ahol szóba kerültek az elmúlt napok miniszterelnök-jelöl-jelölti pengeváltásai is.

Értem Márki-Zay álmát, hogy a kiábrándult fideszesek rá szavaznak majd, de rengeteg ember vár az igazságra ebben az országban” 

– vélte Dobrev Klára, aki szerint azért fontos a miniszterelnök személye, mert ő fogja megjeleníteni és kivitelezni a baloldali összefogás programját. Márpedig a többségnek elege van az „elmúlt 12 év gazdagokat támogató politikájából”.

Sávos adózás, a határon túliak jogainak korlátozása 

Dobrev Klára sávos SZJA-t vezetne be, melynél a legalacsonyabb keresetűek kulcsa a mostani 15%-ról csökkenne, míg a felső sávé nőne, valamint a rezsitámogatást is szociális rászorultság alapján szabnák meg, mert „a rezsicsökkentésből épp a legszegényebbek részesülnek a legkevésbé”. A részletek Dobrev Klára szerint a közös kormányprogram összeállításakor a hatpárti egyeztetések révén dőlhetnek majd el. 

Dobrev szerint

„aki soha nem élt itt, az ne szóljon bele abba, milyen legyen a magyar egészségügy vagy az oktatás”,

ezért „okos kompromisszumot kell kötni a határon túli magyarok szavazati jogáról”, abba például beleszólást engedne, hogyan támogassa szervezeteiket az anyaország.

A legfontosabb az euro bevezetése

„Meg kell teremteni annak a feltételeit, hogy beléphessünk az euró előszobájába – hogy milyen árfolyamon, ezt most nem tudom megmondani. Azért azt nézzük meg, hogy azok az EU-tagállamok, akikkel együtt léptünk be az unióba, azok mind közelebb vannak az euróhoz. Az pedig hogy Románia, Bulgária vagy Horvátország előbb vezetheti be az eurót, szégyen” – mondta Dobrev Klára a beszélgetés végén. 

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató