2024. április 23. - Béla
EUR : 394.83
USD : 370.49
Időjárás ikon10°

“Fehér poros orr, meg egyebek” – Megszüntették a nyomozást a kispesti szocialisták egyik drogbotrányában

Megszüntette a rendőrség azt a kábítószer-birtoklás gyanújával indult nyomozást, amely a kispesti szocialisták egyik drogbotránya miatt indult – tudta meg a PestiSrácok.hu.

A nyomozás előzménye, hogy az ismert feljelentő, Tényi István a rendőrséghez fordult azután, hogy a 888.hu portálon nyilvánosságra hoztak több olyan, 2019 júniusában készült felvételt, amin Lackner Csaba korábban MSZP-s XIX. kerületi képviselő beszél barátja, Kránitz Krisztián drogozásáról.

A politikus többek között megemlítette, hogy Kránitz, a kerület volt szocialista képviselője, a vagyonkezelő igazgatója kokaint szívott egy baráti rendezvényen, egy vendéglátóhely mosdójában:

– Bementek a vécére, és ott szívtak.
– Ki, a Krinyóék?!
– Igen.
– Ti dolgotok, csak mondom, ezt a Kránitz-műsorodat nem tudom, és főleg ezt így nem tudom földolgozni…
– Melyiket? Ezt a kólás dolgot?
– Milyen kólás dolgot?
–Hát kokainról beszéltünk most, nem?!


Lackner arról is beszélt, hogy a polgármestert, Gajda Péter értesítették „Krinyó” drogozásáról – írta a feljelentésében Tényi, majd a videófelvételt idézte ezzel kapcsolatban:

Mert a Gajda nagyon nagy játékos volt. Gajda nem mondta el neki, hogy tudja. Hallod?! Képzeld el, hogy nem mondta el! És a Kránitz nem tudja, hogy a Gajda tudja. És – hallod – ez ilyen szempontból nekem szimpi. Mert lehet, hogy ő az elmúlt időszakban, baszd meg, több pénzt rakott zsebre, de ezek szerint nem mellette van.

– hallható a felvételen.

Feljelentésében Tényi mindezek mellett azt is leírta, hogy Lackner azt állította a felvételen, hogy Gajda Péter megpróbálta őt lebeszélni arról az eljárásról, amit Dódity Gabriella fideszes képviselőnő ellen indított, aki egyik Facebook-posztjában „fehér poros orrokat” emlegetett vele, illetve a szocialistákkal kapcsolatban. Lackner szerint Gajda Péter azért akarta megakadályozni a pert, mert információi voltak róla, hogy Kránitz kokainozott:

– A fehér poros orr meg egyebek, ugye?!
– És ott mi lett? Beperelted végül?
– Bepereltem. De múlt hét csütörtökön képviselő-testületi ülés volt, és behívott a Péter magához.
– És?
– És azt kérte tőlem – ezt most nagyon rossz helyre, amit mondok… –, hogy, aszongya, vonjam vissza. Mondom, Péter, miért vonjam vissza?! Mert – azt mondja – van nekik valamijük. Valakiről. Mondom: kiről?!
– Van egy tippem.
– Igen, és róla… És róla… És így megmondta nekem a Péter, hogy róla.

A TANÚK NEM SEGÍTETTÉK A NYOMOZÁST

A rendőrség a portálunk birtokába került megszüntető határozatában arra tért ki, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése. Hozzátették: a tanúkihallgatások (köztük Gajda Péteré) sem vezettek eredményre, az általuk elmondottak nem bizonyították Kránitz drogfogyasztását.

A kispesti szocialistákról az első kép- és hangfelvételek 2019 októberében kerültek nyilvánosságra a Magyar Nemzetnek és a Hír TV-nek köszönhetően. A hanganyagokon Lackner Csaba, az ellenzéki összefogásnak köszönhetően mandátumhoz jutott kispesti politikus beszélt korrupcióról, százmilliós vagyonokról, külföldi ingatlanokról, kerületi pénzek visszaosztásáról beszélt kólának nevezett zacskónyi fehér por és alkohol társaságában. A kispesti szocik ügyében jelenleg költségvetési csalás, vesztegetés, kábítószer birtoklás (itt nem Krinyó, hanem Lackner van célkeresztben), okirathamisítás és más gazdasági bűncselekmények miatt folynak nyomozások.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató