2024. március 29. - Auguszta
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Hamarosan megtudjuk, ki alakítja a szemkilövetőt

Legalábbis az Elk*rtuk című filmben.

Az Elk­*rtuk hivatalos Facebook-oldalán lehet megnézni a beszélgetést, amelyben Helmeczy Dorottya producer és Bendi Balázs forgatókönyvíró árult el kulisszatitkokat a filmről.

A legtöbb kérdés azzal kapcsolatban érkezett, hogy ki játssza Gyurcsányt. Az író és a producer elmondta, hogy erre a szerepre nem volt casting. Az elejétől kezdve világos volt számukra, hogy ki játssza a bukott miniszterelnököt.

Bendi Balázs forgatókönyvíró azt mondta, hogy nemcsak Gyurcsány, hanem a felesége szerepére is tudatosan választottak színészt. „Klára egyértelműen Gubás Gabi volt számunkra, de a többi szerepre klasszikus castingot tartottunk” – árulta el Bendi.

A beszélgetésből kiderül az is, hogy a főhős, Réka szerepére Bánovits Vivianne volt az első színésznő, akit megnéztek, és bár utána még közel 100 pályázó volt, végül az alkotók úgy érezték, az első megérzésükre kell hallgatniuk. Helmeczy Dorottya azt is elárulta, hogy egy jelenetben Bendi Balázs is feltűnik. „Ez a geg a rendező, Keith English ötlete volt.”

Bendi Balázs arra a kérdésre, hogy mely filmek voltak a referenciák számára, megemlítette a Csernobilt és Az elnök embereit, Helmeczy Dorottya pedig hozzátette: az alkotókkal együtt remélik, hogy ez a film maga is referenciává válik, hiszen mind a műfaj (politikai krimi), mind a történet alkalmas rá.

A filmet október 21-től játsszák a mozikban.

 

Forrás 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató