2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Szabó Tímea is Márki-Zayra szavazott

Ma én is szavaztam, mégpedig Márki-Zay Péterre. Meggyőződésem, hogy Dobrev Klára és Márki-Zay is kiváló jelöltek, mindketten képesek vezetni az országot; felkészültek, okosak, tapasztaltak. Abban is biztos vagyok, hogy mindketten össze tudják tartani a hatpárti koalíciót, ami jelenleg ugyanolyan fontos, mint képesnek lenni arra, hogy kormányozzunk - írja a mérhetetlen Párbeszéd ügynöke.

Hozzátette: Bármennyire szeretném azt gondolni, a választóknak elég az, hogy Karácsony Gergely vagy a Párbeszéd csak 2010 után kezdett politizálni; hogy más politikai kultúrát képviselünk, mint elődeink; hogy a progresszív zöldpolitika a jövő, ez a bizonytalan vagy a fiatal szavazók egy részének ma már nem elég. Ezekre mind szükség van, de ennél most már több kell egy kormányváltáshoz.

Kabul Rózsája szerint: Az előválasztás végeredményét persze nem tudjuk, ezért azt is fontos rögzíteni, hogy bármelyik jelölt nyer, ugyanazzal a lelkesedéssel, erőfeszítéssel és alázattal fogok és fogunk dolgozni a kormányváltásért. Azért, hogy megszabaduljunk Orbán embertelenül elnyomó rendszerétől. Nekünk a hat párttal együtt kell kormányoznunk jövőre. Vigyáznunk kell egymásra. Tekerjük le az indulatokat mindkét oldalon, és dolgozzunk közösen a kormányváltásért!

A következő négy évben pedig Karácsony Gergellyel és a Párbeszéddel azon dolgozunk majd, hogy azok a zöld-baloldali értékek, amelyeket képviselünk, markánsan megjelenjenek minden döntésben. Erre kérjük Márki-Zay Pétert is, és erre kaptunk tőle ígéretet. Hogy Magyarország végre ne a gazdag kevesek, hanem mindenki otthona lehessen - zárta sorait a gyűlölködő Szabó.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató