2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Márki-Zay: Beszéljetek a fideszes anyukátokkal!

Megköszönte a családjának, hódmezővásárhelyi barátainak. Örül, hogy voltak, akik bíztak benne, köszöni Hódmezővásárhelynek, ahol a polgármester-választáson sikerült győznie. Csongrád megyének, ahol nagy győzelmet aratott, külön megköszönte. Nem kellett hátranéznie, mert tudta, hogy Vásárhely mögötte van.

A tiszták koalíciója áll mögötte, mint mondta, külön kiemelve a Székelyek Világszövetségét, és egy sor másik szervezetet. A Momentumnak is köszönte, valamint az LMP-nek is, hogy itt van velük.

„A felmentő seregnek időben kell érkeznie, úgy, mint Nándorfehérvárnál, és nem úgy, mint Mohácsnál”

– mondta. Így köszönte meg a „megtisztuló szocialista párt” támogatását.

Ezt a küzdelmet nem a pártok nyerték meg, mivel „ellenzéket is váltottunk”, leváltották a bizonytalankodókat, a szélsőségeseket, a hatalommal incselkedőket. „A hátunkat most is be kell biztosítani” – mondott egy újabb háborús hasonlatot, mert a korrupciónak nincsen színe.

Egy óvodás társát külön köszönte, akivel egy 2018-as lakossági fórumán találkozott, akitől nem tudott olyat kérni, amit ne teljesített volna. Egy sor másik támogatójának is köszönetet mondott, akit az Anker köz hallgatósága sorra megtapsolt. “Ez a kicsik forradalma” – mondta. Mindannyian nyertek, különösen a fiatalok, mert az átlagéletkor, ahogy körülnézett, nem éri el a 40 évet. Orbán Viktornak tőlük kell félni, nem tőle, mondta.

“Beszéljetek a fideszes anyukátokkal, a fideszes nagymamátokkal"

– tette hozzá.

Dobrev Klárával szövetségesek, köszöni a DK szavazóinak is, együtt mennek tovább. „Egy új és tisztább, becsületes Magyarországot akarunk” – mondta. Karácsony eddig sok támadást felfogott, ezután biztos ő fogja kapni, de valójában egy új Magyarországot támadnak. Egy párt szerinte nem képes változtatni a rendszeren, együtt viszont kivívhatják a szabadságot. Nem csak egy pártot akarnak váltani, nem csak Orbán Viktort akarják leváltani, egy új kultúrát akarnak, ahol a szeretet lesz az uralkodó, mert a gyűlölet ellen csak szeretettel lehet fellépni.

Zsidókat, cigányokat, melegeket, népieseket, urbánusokat, jobb_ és baloldaliakat ölelnek szeretettel magukhoz, köztük a fideszeseket is. Az elmúlt 30 évet akarják lezárni békével. Ehhez viszont nemcsak ezt a csatát kellett megnyerni, hanem a háborút is. A 2018-as vásárhelyi modellre emlékeztetett, amikor a pártok összefogásával, a civilek segítségével sikerült legyőzni a Fideszt vele, egy hétgyermekes családapával, akin a fideszesek sem találtak fogást.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató