2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

MSZP: Magyarországot ki kell szabadítani a szegénység csapdájából

„A szegénység elleni küzdelem világnapja Magyarországon a Fidesz elleni küzdelem napja is lehetne, mivel a magyarok szegénységének okozója a Fidesz-kormány” – írja MTI-nek eljuttatott közleményében az MSZP.



A párt szerint „a Fidesz igazságtalan nyugdíjszámítása miatt ma 2 millió nyugdíjas közül 1,2 millióan élnek az átlagnyugdíj alatt.” Emlékeztet arra, hogy „amikor a Fidesz-KDNP 2010-ben hatalomra került, mindössze 26 ezer idős ember élt a társadalom legalacsonyabb jövedelmű tizedében, de 2019-ben már csaknem 270 ezren csúsztak le erre a szintre.”

Az MSZP arra is kitér, „a Fidesz miatt van brutális drágaság, mert szándékosan gyengítik a forintot, hogy nyerészkedhessenek, Matolcsy György jegybankjában pedig százmilliárdokat kaszálnak az árfolyamkülönbségen.” Hozzáteszik, „a Fidesz ma megadóztatja még a legkisebb fizetést, a minimálbért is. Európa legmagasabb, 27 százalékos áfáját szedik be, emellett több mint harmincféle adót préselnek ki a magyar emberekből.”

A párt szerint a szegénységet csak úgy lehet megszüntetni, ha a Fidesz megbukik. Mint írják, „az MSZP-nek konkrét programja van arra, hogy a következő kormány miként tudja emelni a fizetéseket és a nyugdíjakat, hogyan kaphatnak dupla családi pótlékot a családok, hogyan épülhetnek olcsó bérlakások, hogyan lehet kisebb a rezsi és miként nőhet a munkanélküli támogatás összege és folyósítási ideje. Az MSZP ezeket az intézkedéseket fogja képviselni a kormányváltás után, mert Magyarországot ki kell szabadítani a szegénység csapdájából” – zárul a közlemény.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató