2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Dobrev: „Márki-Zay Péter mindenben számíthat rám”

Dobrev Klára akkor is elindulna az előválasztáson, ha előre tudná, hogy ez lesz a végeredmény. A DK miniszterelnök-jelöltje erről az ATV Egyenes Beszéd című műsorában beszélt.

Feladatának érzi, hogy a baloldali politikát képviselje a hatpárti összefogásban. Az előválasztási eredményére büszke, szerinte közel egymillió stabil szavazója van a DK-nak.



Most mind a 106 egyéni választókerületre kell figyelni, Gyurcsány Ferenc szerinte nem fenyegetőzött akkor, amikor azt mondta, hogy a miniszterelnököt a parlament fogja megválasztani, a DK Dobrev szerint Márki-Zay Pétert fogja támogatni.

Márki-Zay hetedik frakciós ötletéről azt mondta, hogy erről tárgyalni fognak az ellenzéki miniszterelnök-jelölttel. Fontos, hogy a nyilvánosság előtt nem egymással, hanem Orbán Viktor legyőzésével kell foglalkozni. Dobrev a műsorvezető többszöri visszakérdezésére se válaszolt arra, mi a véleménye a civilek parlamenti szerepéről.

A következő hónapokban részt akar venni a programvitákban, de Brüsszelben is dolgozni fog. Úgy érzi, mindig is belpolitikával foglalkozott, vagyis Brüsszelben és Budapesten is az Orbán-kormány leváltásán dolgozott.

„Márki-Zay Péter mindenben számíthat rám” – mondta Dobrev, ha kell, kampányol vagy szakértői munkát végez, de a fő felelősség a vasárnap megválasztott miniszterelnök-jelöltté.

Nyugalomra intett

Vereségéről azt mondta, még sokat kell gondolkodnia rajta. „A győzelemhez erő, a vesztéshez egy kicsit még több erő” – mondta. Minden idegszálával győzni akart, de inkább a nyertesnek érzi magát és a DK-t, a politikájuknak nagy a támogatói bázisa.

Van-e törésvonal a DK és a többi párt között? – kérdezte a műsorvezető, de ilyet Dobrev nem érzett, váratlan taktikai szövetségek kialakultak, de ezek szerinte elmúlnak. Az indulatokat érzékelte, de nyugalomra intett már a második forduló előtt is.

Miniszteri vagy más pozícióról idő előttinek érezte beszélni, elzárkózni előre semmitől sem akar.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató