2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Marine Le Pen és Éric Zemmour jobboldali államfőjelöltek lefejezésével fenyegetőzött egy marokkói migráns

Már eltávolították a TikTokról azt a gyűlöletkeltő felvételt, amely a múlt hét második felében futótűzként terjedt a francia közösségi médiában. A videón egy marokkói migráns férfi egy algériaihoz szólva arról beszélt, hogy: „Allah nevében a muszlim testvéreivel összefogva egy nap levágja Marine Le Pen és Éric Zemmour fejét". A migráns szerint ugyanis ez a leghatékonyabb módja annak, hogy megakadályozzák a két jobboldali jelölt, Le Pen és/vagy Zemmour államfői aspirációit.

A marokkói bevándorló egy algériai „hittestvéréhez" szólt a videóban. Szálem álejkum – köszöntötte a marokkói az algériai férfit, majd azt fejtegette, hogy a franciák 132 éven keresztül tartották elnyomás alatt Algériát, ahol algériaiakat gyilkoltak, nőket erőszakoltak meg, ahol patakokban folyt a vér, s most a franciák mégis felhatalmazva érzik magukat arra, hogy megmondják nekik, hogyan éljenek – írja a Le Figaro. 

Teljes szívből veled vagyok, sem Marine Le Pen, sem Zemmour, sem a hozzájuk hasonlóak nem irányíthatnak. Összefogunk, és Allah nevében lefejezzük őket, ahogy a próféta és Hamza (Mohamed próféta apai nagybátyja) idejében volt szokás. Egyet mondok testvérem, fejek fognak hullani. Türelem, bölcsesség, nyugalom, ne aggódj

– zárta monológját a marokkói migráns.

A videó a lefejezett francia történelemtanár, Samuel Paty kivégzésének egyéves évfordulója előtt néhány nappal jelent meg. 

AZ „ALKOTÓJA" MÁR ISMERT VOLT A FRANCIA HATÓSÁGOK ELŐTT, KORÁBBAN A COVID-IGAZOLVÁNYOK BEVEZETÉSE MIATT ÍGÉRTE MEG, HOGY „VÉR FOG FOLYNI" FRANCIAORSZÁGBAN, AMELYET SZERINTE „A SÁTÁN VEZÉREL".

A gyűlöletkeltő felvételt később eltávolították a TikTokról. 

LE PEN ÉS ZEMMOUR PEDIG A FELVÉTEL KÉSZÍTŐJÉNEK A MEGBÜNTETÉSÉT SÜRGETIK. MINDKÉT POLITIKUS RENDSZERESEN SZOKOTT KAPNI HALÁLOS FENYEGETÉSEKET.

Le Pen a legutóbbi esettel kapcsolatosan azt nyilatkozta: Ez nem tántorít el attól, hogy Franciaország és a franciák megmentése érdekében dolgozzak.

Forrás: Origo

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató