2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Márki-Zay győzelme után pezsgőzött és sokáig nem tudott elaludni

A Mindenki Magyarországa Mozgalomból továbbra sem lesz párt az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje szerint.

Rövid interjút adott a Népszavának Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt, azt követően, hogy az előválasztáson legyőzte a DK által támogatott Dobrev Klárát.

Márki-Zay arra a kérdésre, hogy volt-e ünneplés az eredmények után, azt mondta:

Azért nyitottunk pezsgőt természetesen. Bőven éjfél után indultunk vissza Budapestről, a hazaérés után persze lefeküdt a család, de én csak négy-öt óra felé tudtam elaludni.”

Beszélt arról is, hogy a Momentum vezetésével már személyesen találkozott, telefonon pedig rengeteg egyeztetése volt. Hamarosan találkozik az MSZP, a DK és a Jobbik vezetésével is. „A héten az összes ellenzéki párttal szeretnék tárgyalni.”

Szerinte október 23-án szimbolikus lesz, ha együtt felállnak majd egy színpadra, egy közös demonstráció keretében. „Ezután pedig már együtt folytatjuk a munkát, elsősorban a programalkotásra és a kampánystratégia kidolgozására gondolok.”

Márki-Zay szerint van elég párt Magyarországon, ezeket fogják támogatni, így a Mindenki Magyarországa Mozgalomból továbbra sem lesz párt. Azt is mondta, hogy az MMM-nek fontos lenne, hogy sok korábbi Fidesz-szavazót is magához vonzzon „a már meglévő rendkívül színes, jobb-, és baloldaliakat, konzervatívokat, liberálisokat, környezetvédőket tömörítő támogatók mellé.

Számukra is szellemi otthont szeretnénk nyújtani. Lehet, hogy az Új Világ Néppárt (ÚVNP) lehet majd az a kezdeményezés, ami ezt az otthont majd megteremti.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató