2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Ketten rászartak a szivárványos zászlóra egy kaliforniai iskolában, a többiek felháborodtak

Felháborodtak egy kaliforniai középiskola diákjai az intézmény vezetőségének válaszán, amelyet arra adtak, hogy több társuk ellopott és bepiszkított egy szivárványzászlót. Terveik szerint hamarosan közösségi fórumot is tartanak.



A San Luis Obispo Tribune beszámolója szerint a múlt hónapban két diák egyszerűen besétált a Paso Robles High School egyik természettudományi órájára, és leszedte a falon lógó szivárványzászlót. Bár a tanár nyomukba eredt, elszaladtak. Nem sokkal később felkerült az internetre egy videófelvétel, amelyen az látható, ahogy

valaki a vécében székletét a zászlóra üríti.

“Ez egyértelműen az LMBTQ közösség ellen irányuló gyűlöletbűncselekmény volt” – mondta Geoffrey Land, az iskola társadalomtudomány tanára a Tribune-nak, hozzátéve, hogy sok diák támadásként élte meg a helyzetet. “A zászló elleni támadás a biztonságunk elleni támadás volt, és határozott elítélést kíván” – írták nyílt levelükben a diákok.

Curt Dubost, az iskolakerület felügyelője levelet írt a tanároknak, kifejtve, milyen intézkedéseket tett az iskola. Beszámolója csalódást keltő volt. Ahelyett ugyanis, hogy felelősségre vonta és megbüntette volna az incidensért felelős két diákot, Dubost bejelentette, hogy az osztálytermekben mostantól tilos a 60 x 60 centiméternél nagyobb zászlók használata.

“Mivel a szabványos zászlóméret 90 x 150 centiméter, az iskola célzottan éppen azt a zászlót tiltotta be, amelyet meggyaláztak” – folytatták levelükben a diákok. “Milyen üzenetet küld ez a diákoknak? A zászló betiltása azt jelenti, hogy az iskola hagyta győzni a gyűlölködőket, miközben az LMBTQ diákok büntetve érzik magukat azért, mert láttatni és támogatni akarják magukat.”

A döntéssel elégedetlen diákok szerdán Coming Out Against Hate címmel közösségi fórumot hirdettek az iskola művelődési terme elé. “Csatlakozunk másokhoz, hogy elmondjuk történeteinket, tiltakozzunk a gyűlöletbűncselekmények ellen, és felszólítjuk vezetőinket, hogy tegyenek többet és jobban” – üzenik a diákok levelükben. “Hívunk tanárokat, diákokat, szülőket és barátokat, hogy csatlakozzanak hozzánk e fontos munkában.”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató