2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Csak az lehet iskolagondnok Svédországban, aki folyékonyan beszél arabul

A közösségi médiában többen felkapták a fejüket a hirdetésnek ezen pontjára. Sokan úgy vélik, hogy ez diszkriminatív a svédekre nézve, és a követelmény miatt őket kizárják az önkormányzati állás betöltésének lehetőségétől. Azon nem gondolkodtak el, minek kellett olyan sok migránst befogadniuk.

 Egy svéd önkormányzat tette közzé az álláshirdetést, amelyben egy iskolába keresnek gondnokot. A követelmények között azonban az arab nyelv ismerete is szerepelt.
 
A svédországi Södertälje egyik iskolájába keresnek gondnokot, derül ki egy álláshirdetésből, melyet az önkormányzat tett közzé. Olyanok jelentkezését várják, akik rendelkeznek épületkarbantartási tapasztalatokkal, „B” kategóriás jogosítvánnyal, némi számítógépes ismerettel és folyékonyan beszélnek arabul.
 
A közösségi médiában többen felkapták a fejüket a hirdetésnek ezen pontjára. Sokan úgy vélik, hogy ez diszkriminatív a svédekre nézve, és a követelmény miatt őket kizárják az önkormányzati állás betöltésének lehetőségétől.
 
A Stockholmtól nem messze fekvő településen egyébként egyre több arab lakik, és mivel a gondnokot kereső iskola szinte minden diákja bevándorló, akiknek az arab az első nyelve, ezért többek szerint jogos, hogy olyan alkalmazottakat vegyenek fel az intézménybe, akik könnyen meg tudják értetni magukat a diákokkal.
 
Forrás: V4NA

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató