2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Gyurcsány: Nagyfiú már az a DK, de az is lehet, hogy nagylány

Rövidke lesz, de nem lesz szellemes – ígérte Gyurcsány Ferenc a Demokratikus Koalíció 10. születésnapja alkalmából tartott beszédében.

 

„Megérdemli ez a nagyfiú, hogy egy pár szót váltsunk róla. De az is lehet, hogy ez szexista megjegyzés, mert az is lehet, hogy nagylány”

– mondta a pártelnök, rögtön üzenve az ellenzéknek: A DK-t megkülönbözteti a többi párttól egy dolog az ellenzéki oldalon is:

„Vannak pártok, amelyek erősek vidéken, van, amelyik a nagyvárosokban, van, amelyik a fővárosban, de csak egyetlen párt van, amelyik erős országosan: úgy hívják, hogy Demokratikus Koalíció.”

A szemkilövető felidézte a kezdeteket, mikor a párt megalakult, mint mondta, korábban egy pártnak javasolta, hogy alakítsa át magát színes, befogadó párttá, de ezt nem tette meg, ezért indult végül a DK. "Hölgyeim és uraim, megérkeztünk" - mondta, hangsúlyozva: csak egy színes, befogadó ellenzék tudja legyőzni Orbán Viktort.

Gyurcsány úgy fogalmazott, küzdelemben születtek és azóta is küzdelmes életet folytattak, de így jó a dráma, ha ott van benne a küzdelem eleme. Azt mondta, valójában a személyes névmások küzdelme zajlik - az egyik oldalon ott vannak, akik énben és miben fogalmaznak, és vannak, akik tudnak benned, bennetek és tiben fogalmazni. Van konzervatív és baloldali gőg is, létezik az énben való fogalmazás, és a befogadó közösség, de annak az oldalnak a képviseletében lép fel a DK, ami szívesebben fogalmaz úgy, hogy te vagy ti.

Engedjétek, hogy színesedjen a DK, és akarjátok, hogy olyan országunk legyen, ami értéknek tekinti a nemzet különböző színeit! - fogalmazott.

Gyurcsány szerint olyan sokat küzdöttek, hogy vannak, akik úgy érzik, tíz év óta egy ostromlott várban vannak.

Az utóbbi napokban a magyar politikában önmagukat jelentősnek gondoló személyek átmentek filmajánlóba - mondta, utalva az Elkxrtuk című film premierjébe. Gyurcsány szerint, ha valaki filmet akar nézni, írja be az internetes keresőbe, hogy 100 legjobb film, és amit még nem látott, nézze meg, de "a film, amire mostanában utaltak, szerinte nincs rajta".

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató