2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Gaudi-Nagy Tamás: Megismétlődhet 2006, ha nyer az ellenzék

A Csörte vendégei voltak: Szanyi Tibor, aki szerint 2006-ban több rendőr sebesült meg mint, amennyi civil áldozat volt - Gaudi-Nagy Tamás, aki azt mondja, 2006-ban Gyurcsánynak pontos ismerete volt arról, hogy mi történik az utcákon. Vitájukat Kacsoh Dániel, a Mandiner újságírója és Szirmay Dávid a Blikk főszerkesztő-helyettese követte. PindrocH Tamás vezette a műsort.

Gaudi-Nagy Tamás elmondta, hogy Gyurcsányék átverték a választókat, ami döbbenetes volt a nép számára. 2006-ban a tüntetők peticiót vittek az MTV-székházhoz, amit nem vettek át és ezután alakult ki egy erőszakos összecsapás. A rendőrök voltak a kezdeményezők egyébként, a tüntetők "nagyon erősek" voltak, meg is verték a rendőröket. Aműgy nagyon alul voltak fegyverezve és rosszul kiképezve, még a rendőrhalál "is lehetett a célja". Gyurcsány találkozott a rendőri vezetőkkel, majd az események után elkezdődött a vadászat, amit az október 23-i rendőrterror követett. Több száz fiatalt vertek véresre.

A bizonyítékok jelentős részét el tudták tüntetni, de sok esetben nem. Több száz feljelentés történt a rendőrökkel szemben, de nagyon rossz volt a bizonyítottsgái arány, két rendőr ítéltek el. Több ezer gumilövedéket lőttek a töüntetők közé, csoda, hogy nem volt közvetlen haláleset. De volt, aki öngyilkos lett, mert kilőtték a szemét. 

A felelősségre vonás hiányzik még - tette hozzá, majd feltette a kérdést Gaudi-Nagy Tamás:

Abban egyet tudunk érteni, hogy van-e helye a közéletben egy olyan közszereplőnek, aki ilyen mélységben volt előidézője, haszonélvvezője és nem kizárhatóan megrendelője egy ilyen eseménynek?

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató