2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Muszlim szülők tiltakoztak Londonban az LMBTQ-oktatás ellen

A szülők a Tower Hamlets-i Manorfield Általános Iskola előtti fás utcákon tolongva kiabálták: „Az én gyerekem, az én jogom!”

A helyszínen tartózkodó újságírók és a szervezők szerint körülbelül 150 szülő vett részt a demonstráción, és „Ne zavarjuk össze a gyerekeket”, „Nem vagyok elégedett”, „Túl sok túl korán” és „Oktatást, ne szexualizációt” feliratú táblákkal fejezték ki nemtetszésüket.

A tüntetők az általános iskola igazgatója, Paul Jackson lemondását követelték, valamint aggodalmukat fejezték ki a szexuális nevelés (RSE) bevezetése miatt.

A Parents of Manorfield (Manorfieldi Szülők) néven szerveződő anyák és apák azt nehezményezik leginkább, hogy

az „LMBTQ-kapcsolatok” és a „szexuális testrészek” oktatása túl korán, nem a diákok életkorának megfelelően történik.

A 2020 szeptembere óta érvényben lévő irányelvek értelmében minden iskolás gyermeknek meg kell ismernie a családok különböző típusait, beleértve az azonos nemű szülőkkel rendelkezőket is, míg a középiskolások a szexuális irányultságról és a nemi identitásról tanulnak.

A Parents of Manorfield Twitter-oldalán közzétett hosszú nyilatkozatban a csoport kijelentette, hogy a demonstráció annak a „számos sikertelen kísérletnek” a következménye, amelyek során több hónapon keresztül sikertelenül próbáltak kapcsolatba lépni az iskola adminisztrátoraival.

 

Forrás: 888.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató