2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Összellenzéki nagygyűlés: kétezer kommunista jelent meg

Folyamatosan frissülő cikkünk

A délután 4-re meghirdetett összellenzéki nagy kormánybuktatáson körülbelül kétezer fős kommunista brigád gyűlt össze és nem több, fiatalok alig-alig vannak.

Mind a hat párt zászlóit lehet már látni, a Jámbor Andrást támogató Szikra Mozgalomnak is van egy nagy transzparense. Sokan kék szalagot viselnek – ezt a mozgalmat Márki-Zay hirdette néhány hónappal ezelőtt, a szalag a korrupcióellenes harcot jelképezi. Az esemény konferansziéja Osváth Zsolt influenszer. Közben nagyon jó indulattal, háromezren lehetnek a kommunisták.

A következő sorrendben szólalnak majd fel a miniszterelnök-jelöltek:

Jakab Péter
Fekete-Győr András
Dobrev Klára
Karácsony Gergely
Márki-Zay Péter

Mem csak nem közelíti meg a békemeneten minimum 300 ezer résztvevőt az ellenzéki "nagygyűlés", de egyszerűen nem tudunk jó indulattal sem mást írni, mint 3 ezer kommunista:

 

Márki-Zay a 3 ezer fős hallgatósága előtt buzizza a fideszeseket


Utolsóként Márki-Zay Péter, az ellenzéki közös miniszterelnök-jelöltje lépett a színpadra. Az első érdemi tapsot is ő kapta, és skandálás is most volt először („emzépé-emzépé”).

A 106 egyéni körzet jelölje most megy a díszletek mögé, a terv az, hogy a végén mindannyian felállnak Márki-Zay Péter mögé a színpadra.

Márki-Zay: Gigászi küzdelem zajlik a nemzet szabadságáért
 
Márki-Zay szerint többé nem lehet megengedni a Fidesznek azt, hogy kétharmada legyen, meg kell mutatni, hogy „mi vagyunk a többség”, bár ez egy „gigászi küzdelem, hiszen a nemzeti szabadságunkról van szó, olyan országban akarunk élni, ahol sajtószabadság van, ami fejlődik, ahol digitális oktatás és szabad tankönyvválasztás van, az önkormányzatok szabadon, ahol az állam nem uralkodik”, ahol szabad betekintés lesz az ügynökaktákba, ahol a gazdasági stabilitás érdekében „első adandó alkalommal bevezetjük az eurót”, ahol „megmarad a kerítés, de ahonnan ki fogjuk adni a bűnöző migránsokat, ki fogjuk adni Gruevszkit”.

Márki-Zay szabad országot akar, ahol a meleg fideszesek is felvállalhatják magukat
 
Márki-Zay szerint Magyarország végre szabad ország lesz, ahol a fideszesek is nyíltan vállalhatják a melegségüket, mert „abban nincsen semmi szégyen”.

Márki-Zay: Ma belépni Fideszbe olyan, mint a '89-ben munkásőrségbe
 
Márki-Zay szerint a Fidesz hazugságkampányokkal támadja őket, megfigyelnek és lehallgatnak, ellenzéki árulókat alkalmaznak, de az összefogásnak fel kell lépnie ezek ellen. „A mi sikerünk, hogy most már nem elég a migránsozás, gyurcsányozás”, hanem a Fidesz is elkezdett tenni az emberekért, fizetést emelnek, pénzeket adnak.

Ma belépni a Fideszbe olyan, mint '89-ben belépni a munkásőrségbe: vállalhatatlan, mondta Márki-Zay.

Márki-Zay segítségül hívta a fiatalokat
 
„Kemény munkával bebizonyíthatjuk, hogy mi is hősök vagyunk, mint az '56-osok” – mondta Márki-Zay, majd mindenkit megkért, hogy juttassák el az igazságot mindenhova, postaládákba, autók szélvédőire, beszéljenek nagyszülőkkel, szülőkkel, vagy tűzzék ki a védjegyévé vált kék szalagot. Mindehhez a fiatalok segítségére van szüksége, akik viszik az igét, vagy épp szavazatszámlálónak jelentkeznek a választásokra, mondta.

Kéz a kézben az öt miniszterelnök-jelölt
 
Márki-Zay ezután a 106 egyéni jelöltről beszélt, akiknek el kell vinniük a lendületet a tavaszi választásokig. „Nincs nyerhetetlen körzet, csak elszántság és munka kell”, mondta.

A miniszterelnök-jelölt szerint már csak egyetlen kérdés maradt: „Fidesz vagy nem Fidesz?”.

Ezután felhívta a többi miniszterelnök-jelöltet maga mellé a színpadra, akikkel „egymás kezét megfogva megyünk”.

 

 

Karácsony: Senkit nem szabad gyűlölni, az országot újra kell egyesíteni
 
Igaz magyarnak lenni azt jelenti, hogy senkit nem gyűlölünk ebben a hazában, mondta.

Nem csak azért hirdetünk összefogást, mert ebben a választási rendszerben így lehet nyerni. Azért teszünk meg mindent, hogy ezt a szétlopott, szétszakított hazát újraegyesítsük és felszabadítsuk. Ezt az új köztársaságot nekünk kell felépíteni áldozatvállalással és rengeteg munkával – mondta Karácsony.
 
Karácsony: Ez a mai nap is születésnap, a 4. köztársaság születésnapja
 
1989-ben a köztársaságért talán nem küzdöttünk eleget, nem vigyáztunk rá eléggé. És akkor jött egy cinikus, gonosz politikai kalandor, és felszámolta a köztársaságot, hogy még több hatalmat és pénzt szerezzen, mondta.

De 2021. október 23. is egy nagy születésnap, most születik meg a 4. köztársaság, tette hozzá.
 
Párbeszéd: Orbánból a rettegés és a gyűlölet beszélt
 
„Ma sem ugrotta meg a lécet Orbán Viktor és civilnek hazudott, valójában államilag agyontámogatott fideszes propagandacége. Október 23-án nem ’56 hősei, az igaz forradalmárok előtt hajtottak fejet, hanem Brüsszel- és baloldalellenes gyűlöletmenetet tartottak” – írja közleményében a Párbeszéd Magyarországért. A párt szerint ezzel célkeresztbe állítottak minden magyart, aki hitet tett a közpénzt saját meggazdagodására használó, a többség érdekeit semmibe vevő rezsim leváltása mellett. Orbánból a rettegés és a gyűlölet beszélt, képzavaros metaforákkal hadat üzenve minden vélt, lázálmaiban megjelenő ellenfelének, továbbá valós riválisának: a teljes ellenzéki összefogásnak.
 
Karácsony: Egy kicsit 1989. október 23-ra is emlékezünk, és készülünk a mi forradalmunkra
 
Készülünk a forradalmunkra, hogy beteljesítsük 1956. október 23. és 1989. október 23. üzenetét is. A köztársasági eszme születésnapja volt a nap, mondta Karácsony Gergely főpolgármester, az MSZP-Párbeszéd-LMP volt miniszterelnök-jelöltje az ellenzéki nagygyűlésen.

A köztársasági eszme arról szól, hogy közösen vállalunk felelősséget egymásért. Hogy nem lehet olyan hatalom, ami azonosítja magát az országgal. Hogy mindenki a nemzet része, aki ezt megkérdőjelezi, az méltatlan arra, hogy politikus legyen, mondta.

Dobrev: Együtt győzünk, vagy együtt bukunk jövőre
 
Dobrev szerint nincs értelme az ünnepi megemlékezésnek, ha nem beszélünk a jelenről és a jövőről. „Kaptunk egy esélyt arra, hogy jövőre demokraták, jobboldaliak, baloldaliak, liberálisok és konzervatívok együtt űzzük el Orbán-rendszerét” – mondta Dobrev, aki szerint az ellenzéki politikusok előtt is nagy munka áll, mert meg kell mutatni, hogy tudnak együtt dolgozni, mert „vagy együtt győzünk, vagy együtt bukunk jövőre”.

 

Dobrev Klára: Orbán rendszere egyszínű, de ti sokszínűek vagytok
 
Dobrev Klára, a DK volt miniszterelnök-jelöltje szerint Göncz Árpádnak igaza volt, amikor azt mondta, 1956 mindenkié, bár „azóta sokan próbálták megfosztani '56-ot a tiszta emlékétől”. Dobrev szerint ezeket a szavakat azok úgysem értik, akik a Karmelitában ülnek, vagy az Andrássy út másik felén, a Békemeneten ünnepelnek épp. Majd arról beszélt, mit jelent demokratának lenni: elfogadni a sokszínűséget, harcolni a szabad Magyarországért, akik pedig most velük ünnepelnek, azok sokszínűk, szemben Orbán rendszerével, ami egyszínű.

Fekete-Győr a fideszes szavazók átcsábításával szeretne kétharmados ellenzéki győzelmet
 
Kiemeljük a fideszeseket a hazugságkaranténból, sokuknak ki fog nyílni a szemük, rájönnek, hogy először szavazhatnak egy valóban keresztény-konzervatív, a haza sorsát minden elé helyező jelöltre, Márki-Zay Péterre, mondta a momentumos politikus.

Abban bízom, hogy az Orbán ellen harcba induló új politikai generáció mindig vállalni fogja a döntéseinek a következményét és a politikai felelősséget, mondta. Az előválasztás meghatározó vitája az volt, lehet-e egyszerű többséggel változást hozni. Lehet, mondta. De lehet még többért küzdeni, mert megéri. Hozzuk be a fideszesek százezreit, nyerjük el a kétharmados felhatalmazást, mondta.

Fekete-Győr: Megújítottátok az ellenzéket
 
Az összefogással tisztelgünk 56 öröksége előtt. 56-ban balosok és jobbosok együtt küzdöttek a rendszer ellen, a fiatalok pedig elöl meneteltek. Mint az előválasztáson, mondta Fekete-Győr. Azt is mondta, hogy új emberekkel kell menetelni, és az előválasztáson ez történt. De nem a politikusokra célzott, hanem az előválasztáson résztvevő fiatalokra, akik új reményt adnak Magyarországnak.

Úgy döntöttetek, hogy Zuglóban Hadházyval, Újbudán Orosz Annával, országosan Márki-Zayjal akartok valódi változást. Az ellenzék megújult, mondta.

Fekete-Győr azzal kezdi, hogy megtelt a tér :-D
 
Aztán azzal folytatta, hogy betartották az ígéretüket, hogy közös jelöltekkel állnak majd ki október 23-án. „Libabőrös vagyok, történelmi momentum ez. A gyermekem 18 év múlva az érettségin lehet, hogy elemezni fogja” – mondta beszédében az ellenzéki gyűlésen második politikusként színpadra lépő Fekete-Győr András, a Momentum (volt) miniszterelnök-jelöltje, leváltott elnöke.

Jakab az elszámoltatásról: Kövér elvtárs, remegjen a bajusz
 
Jakab a végén arról beszélt, hogy lesz elszámoltatás: „Kövér elvtárs, remegjen a bajusz, mert mi a kezünk nem fog!” – fejezte be a Jobbik-elnök a beszédét.

Jakab Péter az első felszólaló az összellenzéki bohóckodáson
 
A Jobbik-elnök azzal kezdte a beszédét, hogy az ellenzéki pártok egy évvel ezelőtt megegyeztek, hogy ezen a napon egy színpadon fognak állni. „Örömmel jelentem, az ígéretet teljesítettük, együtt vagyunk, győzni fogunk!” – mondta.

Jakab szerint a Fideszen túl kezdődik a valódi élet
 
Jakab szerint a Békemenettel a kormánypártok a legkisebbek szíveiben is el akarják ültetni a gyűlölet magját, hiszen a rendezők azt kérték a résztvevőktől, karon ülő gyerekekkel vonuljanak, és úgy mutassák meg Gyurcsánynak és Brüsszelnek.

„Mi vissza fogjuk adni a kisemmizett nemzetnek mindazt, amit a nemzettől elvettek. Nem csak a földeket és a gyárakat, de a hitet. Hogy van élet a Fideszen túl, sőt, ott kezdődik csak igazán” – mondta.

Jakab szerint az Orbán-rendszer jelszava: „Oszd meg és uralkodj. Meg egy kis krumpli”. De az ellenzéké: „Egyesítsd, és szolgáld”.

 

Eközben minimum 300 ezren hallgatták Orbán Viktort Budapesten....

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató