2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Százezrek személyes adatai kerültek be a baloldal adatbázisába

Kocsis Máté szerint az ellenzéki összefogásnak szervezeti érdeke az, hogy a választások előtt a mozgósítható baloldali tábor elérhetőségeit begyűjtsék.

Különösen aggályos, hogy a választók személyes adatai külföldi szerverekre kerültek, ráadásul a sok rendszerleállás során felmerült a gyanúja annak, hogy adatszivárgás is történt – nyilatkozta Deák Dániel a baloldali előválasztás körüli visszásságok kapcsán – írja a Magyar Nemzet.

Mint ismert, az aHang portál a szavazás második fordulójának utolsó napjaiban sms-ekkel bombázta a lakosságot, hogy részvételre buzdítson. A Magyar Nemzet felkereste a portált, de a szervezők nem adtak választ arra, milyen adatbázis alapján küldték ki a politikai üzeneteket. Mint ismert, számos jobboldali szimpatizáns is kapott szavazásra buzdító sms-t, ők kéretlenül kerülhettek be a baloldali összefogás adatbázisába.

„A baloldali előválasztás célja a mozgósítás mellett az adatgyűjtés volt,

az egész folyamat egy nagy adatgyűjtési kampánynak minősül, amivel több százezer ellenzéki szavazó személyes adatait gyűjtötte össze a hat baloldali párt”

– nyilatkozta a Nemzetnek Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője. Hozzátette: az előválasztás azért hasznos az összefogásnak, mert a választási kampány során így könnyebben tudják mozgósítani és megszólítani a szavazókat, mivel a megadott címeken fogják majd felkeresni őket.

„Ráadásul a pártok egymás információit is megosztják, erről korábban megállapodást is kötöttek” – mondta Deák.

Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint

az ellenzéki összefogásnak szervezeti érdeke az, hogy a választások előtt a mozgósítható baloldali tábor elérhetőségeit begyűjtsék.

Forrás: Mandiner

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató