2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Márki-Zay: Kubatovék le akarnak járatni a DK-n keresztül, de én megszereztem a dokumentumokat

Már tényleg nem tudjuk, hogy sírjunk-e vagy nevessünk ezen...

Elképesztő a műsor megint...

„A Fidesz kottája” címmel tartott sajtótájékoztatót Hódmezővásárhelyen a moslékkoalíció elmebeteg miniszterelnök-jelöltje.

Márki-Zay Péter azt mondta, a szóban forgó anyagot egy héttel ezelőtt kapta meg a Demokratikus Koalíció vezetőitől, akik arról tájékoztatták, hogy a mappát a Fidesztől kapták, hogy az abban található összegyűjtött anyagokkal le tudják járatni Márki-Zayt.

A polgármester azt mondta, átadja az anyagot a sajtó képviselőinek is kitakarások nélkül, az internetre is feltesznek egy rövidített változatot. Szerinte Magyarországon pártállami módszerekkel dolgozik a kormánypárt, besúgóhálózat működik. Ennek az ő laptopjára, a hódmezővásárhelyi városháza oldalára 2018-ban telepített kémszoftver, vagy a Pegasus-botrány mellett most már ez az eset is egy bizonyítéka, habár szerinte őt hiába figyelik meg, mert úgysem fognak semmi terhelőt találni róla. Ezért aztán azt mondta, hogy nem fél tőle, hogy bepoloskázzák a hivatal autóját, vagy a Samsung telefonját lehallgatják, megnézik a levelezését:„semmilyen elektronikus lábnyoma nem bizalmas, vagy ha bizalmas is, semmi olyan nincs benne, amit szégyellni kéne”.

„Ha lehallgatnak, ha megfigyelnek, ám tegyék.”

Az iratokról azt mondta, az „nem egy titkosszolgálati anyag, ez körülbelül a Kubatov-lista szintű megfigyelés. A Fidesznek szerintem nagyon sok emberről, akik a figyelmüket kivívták, hasonló dossziéja lehet. Egészen biztos vagyok benne, hogy a megfigyelés Magyarországon sokkal szélesebb körű, mint amit önök gondolnak. Valóban egy besúgóhálózat működik, jelentéseket tesznek, én ennek nagyon sok nyomát láttam az elmúlt időszaknak”, ez a dosszié ennek egy kézzelfogható nyoma – magyarázta.

Márki-Zay arról is beszámolt, hogy a dosszié tartalmát a DK nem használta, az előválasztás után azonnal átadta neki a „bizalomépítés jegyében”.

Azt is elmondta: a Fidesz szerinte az ellenzéken belüli vitát akarta felszítani az anyaggal, azt pedig az anyag színvonala is indokolta, hogy miért nem ők hozták nyilvánosságra. Azt a DK-nál nem árulták el, hogy a Fideszen belül kitől kapták az anyagot.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató