2024. április 16. - Csongor
EUR : 393.05
USD : 368.85
Időjárás ikon15°

Greta Thunberg bekeményítene a csúcstalálkozók helyett

A csúcstalálkozók nem vezetnek érdemi cselekvéshez a klímacélok elérését illetően, hacsak nincs mellettük civil nyomásgyakorlás – fejtette ki a klímarettegő celeb-tini.



A svéd klímaaktivista a COP26 klímacsúccsal kapcsolatban fejtette ki véleményét. Szerinte a változások akkor fognak eljönni, amikor az emberek követelik azokat. Nem várható, hogy mindent megoldanak ezeken a konferenciákon – tette hozzá.

Greta Thunberg ismét kiosztotta azokat a politikusokat, akik szerinte csak kifogásokat keresnek; mindazonáltal a konferencián részt vesz. Azt mondta, „őszinte” üzenetet szeretne tolmácsolni.

Szerintem az lenne a siker, ha az emberek végre elkezdenék felismerni a helyzet súlyosságát, és felismernék, hogy egzisztenciális krízishelyzettel nézünk szembe, és hogy nagy változásokra lesz szükségünk, amelyek gyökeresen kellene megváltoztassák a rendszert – vélekedett. A svéd klímaaktivista a saját vélt szerepéről is nyilatkozott a BBC-nek. Mint mondta:

Nem tartom magamat klímacelebnek, egy klímaaktivistának tartom magamat… Hálásnak kellene lennem, mert nagyon-nagyon sok ember van, akinek nincs meg a platformja, és akit nem hallgatnak meg, akiknek a hangja el van nyomva és el van hallgattatva.

Greta Thunberg arról is beszélt, hogy privátban egyébként teljesen másmilyen személyiség, mint amilyennek a nyilvánosságban megismerték, szerinte az emberek zöme rá sem ismerne.

Csak a médiában szokott mérgelődni, egyébként sokkal bolondozósabb állítása szerint.

A COP26 klímacsúcsot az egyesült királyságbeli Glasgow-ban, Skócia legnagyobb városában tartják október 31-e és november 12-e között. 

EZ LESZ A LEGNAGYOBB KONFERENCIA A KLÍMAVÁLTOZÁSSAL KAPCSOLATBAN A 2015. ÉVI PÁRIZSI TÁRGYALÁSOK ÓTA,

s mintegy 200 országot kérdeznek arról, mik a terveik az üvegházhatású gázok mérséklésére.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató