2024. április 18. - Andrea, Ilma
EUR : 393.4
USD : 369.7
Időjárás ikon13°

Végiglátogatta Budapestet Marine Le Pen

Hétfőn Budapestre látogatott a francia jobboldal vezető politikusa, Marine Le Pen, aki kedden Orbán Viktor miniszterelnökkel fog találkozni.

A Nemzeti Tömörülés elnökjelöltje a Twitter-oldalán dokumentálta a napját: a délutáni érkezése után Ferihegyről posztolt, néhány órával később már a Hősök terén emlékezett meg a kommunista diktatúra áldozatairól, innen pedig az Országházba vezetett az útja. Ezután a Cipők a Duna-parton holokauszt-emlékműnél rótta le a tiszteletét.

Orbán Viktor a Karmelitában fogja őt kedden fogadni, a találkozón ott lesz Novák Katalin, a Fidesz külügyekért felelős alelnöke is. A megbeszélésen szó lesz többek között az erős nemzetállamokra épülő Európai Unió koncepciójáról és jövőjéről, a migrációs válságról, valamint a több demokratikus jobboldali párt által nyáron elindított európai mozgalom további megerősítéséről. A találkozó után Orbán és Le Pen közös sajtónyilatkozatot tesznek – közölte Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke múlt pénteken az MTI-vel.

Orbán Viktor és Marine Le Pen július 2-án egyaránt csatlakoztak Jarosław Kaczyński, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) elnökének Európa jövőjéről szóló felhívásához, ebben hitet tettek az Európai Unió eszméje mellett, de elutasították az európai szuperállamot.

Orbán egy hónappal ezelőtt egy másik francia elnökjelölt-aspiránssal, Éric Zemmourral is találkozott. Az íróként, publicistaként és televíziós személyiségként ismert Zemmour  erősen fel szokott szólalni a tömeges bevándorlás veszélyei ellen. Talán még hangosabban is, mint a közismerten bevándorlásellenes Le Pen. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató