2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Belgiumban fényes nappal a nyílt utcán majdnem meglincseltek egy fehér fiatalt a migránsok

Afrikai hordák kis híján agyonvertek a nyílt utcán egy 16 éve flamand fiatalt – írja az Erdély.ma belgiumi tudósítója.

A videón jól látható, ahogy egy flamand iskolás fiút hátulról megtámad egy feketékből álló csoport. Az iskolás feje nekiütődik egy parkoló autó oldalának, majd percekig mozdulatlanul fekszik a földön. „A fiú azóta már elhagyhatta a kórházat, de még többszöri vizsgálaton kell átesnie. Több mint tíz ütést kapott a fejére. Még egy mankóval is verték, bár ezt a felvétel nem mutatja.



"Afrikai fiatalok egy csoportjáról van szó, akik már egy ideje zaklatták a fiam barátnőjét. A fiam érezte, hogy nincs ez így jól, ezért akarta a lányt az iskolából hazakísérni" – mondta az áldozat édesanyja.

Kristof Slagmulder [a Vlaams Belang – Flamand Érdek párt parlamenti képviselője és Denderleeuw város önkormányzati képviselője] szerint a Dender régió egyre inkább “elbrüsszeliesedik”. „A bevándorló fiatalok Brüsszelből vagy Brüsszel külvárosaiból érkeznek, hogy itt kellemetlenségeket okozzanak és bűncselekményeket kövessenek el. Rengeteg problémát tapasztalunk. A múlt héten például egy személyt az állomás környékén raboltak ki” – mesélte a képviselő.

Szerinte ennek a tendenciának már az osztálytermekben is érezhető a hatása. „Ez az elbrüsszeliesedés azt jelenti, hogy a flamand gyermekek egyre inkább kisebbségbe szorulnak az osztályaikban. A bevándorlókból létrejövő többség általi zaklatás és megfélemlítés az osztálytermek mindennapjaivá vált” – teszi hozzá Slagmulder. „Szigorúbban kell fellépnünk az erőszakos bűncselekményeket elkövető fiatalkorú elkövetőkkel szemben. Például fegyelmi bentlakásos iskolába kéne küldeni őket. Ezt a kérdést továbbra is fel fogom vetni a városi képviselőtestületében” – zárta szavait.

Forrás: Erdély.ma

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató