2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Jakab azért nem kért bizalmi szavazást maga ellen, mert szerinte a Jobbikban nincs bizalmatlanság

A párt elnöke azt mondta, az előválasztási kampányban azt tartotta fontosabbnak, hogy járja az országot, azt viszont hibának nevezte, hogy nem hangsúlyozta kellőképpen a kormányzóképességét.



Jakab Péter az ATV Egyenes Beszéd című műsorában elmondta, azért nem kért bizalmi szavazást maga ellen, mint ahogy azt korábban Fekete-Győr András tette a Momentumban, mert szerinte a Jobbikban nincs bizalmatlanság. 

A párt elnöke a műsorban azt mondta, az előválasztáson azt tartotta fontosabbnak, hogy járja az országot, és mint fogalmazott, inkább a "csatatér-körzetekben" kampányolt. Azt viszont hibának nevezte, hogy nem hangsúlyozta kellőképpen a kormányzóképességét.

Úgy fogalmazott: az kiderült, hogy képes hadba szólítani az országot az Orbán-rendszerrel szemben, de a választók nem hitték el neki, hogy azt vezetni is képes.

"Igen, talán én hoztam egy jelentős áldozatot azzal, hogy nem azzal foglalkoztam, hogy én minél több ellenzéki szavazót tudjak megszólítani, hanem azzal foglalkoztam, hogy növeljem az ellenzéki torta méretét, mert a kormányváltáshoz ma még kevesen vagyunk, több szavazóra van szükség, ehhez pedig végig kell járni azokat a csatatér-körzeteket, aprófalvas településeket, ahol jelenleg még a Fidesz óriási erőforrásokkal rendelkezik, de hogyha ezeket a csatatér körzeteket nem tudjuk megszólítani, akkor nem lesz kormányváltás" - mondta Jakab Péter.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató