2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Karácsonyéknak sikerült megalázniuk a paralimpikonokat is

Karácsony Gergely kedvet kapott Orbán Viktortól. Ha már a miniszterelnök fogadta és kitüntette a tokiói olimpia és paralimpia résztvevőit, úgy gondolta, ő sem adhatja alább, kijár neki, hogy a sikeres sportolók körében sütkérezzen. A főpolgármester és helyettese, Gy. Németh Erzsébet köszöntötte kedden a Városházán a sportolókat és sportvezetőket. Az ünnepség méltatlanul gyengére sikeredett–hívta fel rá a figyelmet a Magyar Nemzet. 

Kedd délelőttre postázta a meghívókat. Már az időpont megválasztásával csúnyán melléfogott. Ha van fővároscentrikus sportág, hát akkor a vízilabda mindenképpen az. A Tokióban bronzérmes férfiválogatott gerincét az FTC-ben és az OSC-ben szereplő játékosok adják. A két klub játékosai, ha akartak volna, akkor sem tudtak volna eleget tenni a meghívásnak, hiszen Bajnokok Ligája-mérkőzésre készülnek.

KEVESEN TUDTAK ELMENNI

Az eseményen készült csoportkép árulkodik arról, hogy bizony nagyon kevesen jelentek meg az ünnepi eseményen, s akik elmentek a Városházára, azok is jobbára hüledeztek. Először Karácsony Gergely mondott beszédet. Tudjuk persze, nem a retorika az erőssége, de ha már ő is a fejébe vette, hogy legyőzi Orbán Viktort, legalább úgy illett volna, hogy felkészüljön a mondandójára. Aztán Gy. Németh Erzsébet emelkedett szólásra, hosszasan ecsetelte a kitartást, munkabírást, küzdeni akarást, kimásolta a teljes sportos közhelyszótárt.

ÉRTHETETLEN EPIZÓD

Őt követve Kamuti Jenő mint a Budapesti Sportszövetségek Uniójának elnöke elevenítette fel tokiói emlékeit, személyes tapasztalatai alapján kiemelve, hogy az 1964-es olimpia barátságosabb volt, mint az idei. Ezután adták át az emlékplaketteket, majd mindenki számára érthetetlen epizóddal folytatódott az ünnepség. Schirilla György 1967-es moszkvai futásáról játszottak le húszperces filmet, amit ifjabb Schirilla György élménybeszámolója követett.

A BALOLDALI MÉDIA IS AGYONHALLGATJA A KÍNOS ESEMÉNYT

Ezzel az erővel akár Árpád magyarjainak a bevonulását is felidézhették volna, végtére az is komoly sportteljesítmény volt a maga nemében, de az olimpiához annak sincs semmi köze. Nem véletlen, hogy az eseményt még a baloldali média is agyonhallgatja. Mi több, úgy tudjuk, Karácsony Gergely tanácsadója a gagyi program miatt inkább kimentette magát, és a távolmaradás mellett döntött. Nem véletlen, az ünnepségből éppen az ünnepélyesség hiányzott a legjobban.

Forrás: MNO, PS

 

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató