2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Coming outolt egy ausztrál focista, így ő lett az első nyíltan buzi profi játékos a világon

Az Adelaide United játékosa, Josh Cavallo egy Twitter-videóban és egy nyílt levélben jelentette be, hogy meleg. A bejelentéssel a 21 éves játékos lett a világ első nyíltan homoszexuális, jelenleg is aktív profi labdarúgója.

A férfi a videóban arról beszélt, hogy mindeddig kettős életet élt, meg kellett tanulnia elrejteni a világ elől igazi énjét és az érzéseit, annak érdekében, hogy megvalósítsa az álmát, és profi labdarúgó legyen. Ez azonban rendkívül megterhelő és kimerítő volt a számára. "Csak futballozni szeretnék, és azt, hogy egyformán kezeljenek a többiekkel" – tette hozzá.

Azt mondta, hosszú úton jutott el a coming outig, most azonban nem is lehetne boldogabb. "Hat éve küzdök a szexualitásommal, de nagyon örülök, hogy ezt most végre lezárhatom". Hozzátette: meleg labdarúgóként tud más játékosokról, akik csendben élnek, de szeretne segíteni változtatni ezen.

Cavallo hozzátette: abban hitben élt eddig, hogy sosem beszélhet nyíltan a melegségéről, a futball és a homoszexualitás ugyanis annyira két külön világként működik, hogy nem keresztezik egymást. Attól tartott, ha kiderül róla, hogy meleg, az emberek bántani fogják, kigúnyolják, de nem így történt, a szerettei, a barátai és a csapattársai is mind-mind támogatók voltak. Cavallo mindekit arra biztat, hogy vállalja magát a világ előtt.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató