2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Kim Dzsongun válasza az éhezésre: Egyen mindenki kevesebbet

A kommunista rezsim arra utasította a lakosságot: raktározzák el az élelmet, mert 2025-ig aligha nyitják meg újra a kereskedelmi forgalmat Kínával.

Észak-Korea éhezik, mióta a koronavírus-válság miatt lezárták a kínai határt, Phenjanból most egy olyan felszólítást intézett a lakossághoz a KNDK kormánya, melyben arra kérik a lakosságot, hogy egyenek kevesebbet és inkább raktározzák el az élelmet, mert 2025-ig aligha nyitják meg újra a kereskedelmi forgalmat Kínával – írja a Portfolio.

A Radio Free Asia tudósítása szerint Észak-Korea lakossága már elkeseredett állapotban van, a felhívásra pedig csak még nagyobb lett a letargia. Mivel már most is alig jut a lakosság élelemhez, egyszerűen nincs mit elraktározni, az erre való felszólítás tehát egyszerűen értelmetlen.

„Már most is vészes az élelmezési helyzet az országban, az emberek nem jutnak megfelelő mennyiségű élelemhez. Ha a hatóságok azt mondják nekik, hogy egyenek kevesebbet és raktározzák el az élelmiszert 2025-ig…. egyszerűen tehetetlenek, csak keseregni tudnak” – mondta a hírügynökségnek egy meg nem nevezett lakos a határ menti Szinuidzsuból.

Az elmúlt hónapokban egyébként Kim Dzsongun is lefogyott, elemzők szerint inkább szolidaritásból, mintsem azért, mert nem jutott elég élelemhez.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató