2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Orbán volt főtanácsadója: egyetlen reménye van az ellenzéknek

„Nagyon kicsi az esély arra, hogy az ellenzék kormányváltást ér el a jövő tavaszi választáson” – mondta Giró-Szász András, korábbi kormányszóvivő.

A volt főtanácsadó nem érzékel kormányváltó hangulatot, szerinte csak egy esélye van az ellenzéknek, ha a politikai diskurzus a racionális helyett emocionális térben folyik, mert a korábbiban nem tudják legyőzni a kormányt – írja az Index. 

Márki-Zay Pétert nem tartja esélyesebbnek a korábbi kihívóknál, a mögötte álló pártkonstelláció miatt meg van kötve a keze – fejtette ki.

Giró-Szász szerint nem öncélú a nemzeti tőkésosztály létrehozása, a magyar tulajdonosok pedig jobbak a külföldieknél, mert nem a hazai dolgozókat fogja elbocsátani, ha választania kell.

„Amikor megvett egy francia tulajdonú tokaji pincészetet, sokan csak azt látták, hogy már megint vett valamit, nem pedig azt, hogy ezt követően kifizette a pincészet több milliárd forintos adósságát, és két és félszer többet fizetett a szőlő kilójáért a korábbi tulajnál” – mondta Mészáros Lőrinczről.

A portál szerint az ex-szóvivő azt is megosztotta, hogy Orbán Viktornak már a 2021-es kormányalakításkor fix elképzelése volt arról, hogy hogyan lehet a gazdaságot társadalompolitikai célok szolgálatába állítani, és hogyan lehet erre nemzetpolitikát építeni.

Giró-Szász András 2015 és 2018 között volt Orbán politikai főtanácsadója, elmondása szerint a miniszterelnök képes más kormányfőkkel és a vele nem szimpatizáló külföldiekkel is szót érteni, a gondolatvilágát pedig olyan módon tudja felvázolni, hogy hallgatói elismerik tudását és intellektusát.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató