2024. március 28. - Gedeon, Johanna
EUR : 394.87
USD : 364.71
Időjárás ikon16°

Varga Judit: Az Európai Néppártnak most esett csak le, hogy nagy a baj

Mint ismert, Manfred Weber már EU-s pénzeket követel a határkerítésekre. 

 

Varga Judit reagált:

Az Európai Néppártnak most esett csak le, hogy nagy a baj…

Kerítést akarnak brüsszeli pénzből az illegális migráció megállítására. Most pont azt követelik, ami miatt nem is olyan régen még teljes erejükkel minket támadtak.

Örülhetnénk is, hogy az EPP jobb belátásra tért és végre az ezredéves európai nemzetek értékeit, kultúráját és identitását akarja védeni.

De ismerjük már a pálfordulókat, ezért logikusabb azt feltételezni, hogy nagyon nagyon lassan ráébredtek, hogy az Európai Néppárt meg fog szűnni ha az eddigi politikáját folytatja.

Az EPP ugyanis már hosszú ideje térdre borult a brüsszeli gőzhenger előtt és a valódi keresztény-konzervatív értékek védelme helyett inkább beszállt a „ki lesz liberálisabb a liberálisoknál?” versenyébe. Ez az ideológiai meghasonulás viszont nem tűnik túl kifizetődőnek, hiszen a Néppárt tagpártjai mára csupán 7 országban vannak kormányon, míg 2011-ben ez a szám több mint a duplája volt! Eközben ráadásul az Európai Parlament baloldalához tartozó gyűjtőpártok mára már 12 országban rendelkeznek kormánypárt-taggal.

Az EPP-ben érzik a bajt, ezért most újabban a jobboldali emberek kegyeit keresik. Megváltoztak volna? Elhisszük ezt nekik?   

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató