2024. április 19. - Emma
EUR : 393.76
USD : 368.76
Időjárás ikon12°

Greta megint kifakadt: „Nincs több blabla, blabla, blabla!”

Miután majdnem meglincselték a klímarettegő, beteg kislányt egy újabb üzenet küldött az illetékeseknek.

Greta Thunberg nem fog felszólalni a COP26 klímacsúcson, de ő is Glasgowban van, és közelről követi az ENSZ 12 napos klímakonferenciájának eseményeit. A 18 éves svéd aktivista egy rövid beszédet is tartott – írja a New York Times.

Thunberg a Fridays For Future mozgalom tagjaihoz szólva azt mondta, hogy a politikusok nem veszik elég komolyan az éghajlati válságot. „Ez a COP26 olyan, mint a korábbi klímacsúcsok, amik sehová sem vezettek” – mondta.

„A politikusok és a hatalmon lévők úgy tesznek, mintha komolyan vennék a jövőnket, mintha komolyan vennék azoknak az embereknek a jelenlétét, akiket már ma is érint az éghajlati válság. A változás nem ott fog elkezdődi” – jelentette ki Thunberg, aki ezután a következőket skandáltatta a tömeggel: „Mit akarunk? – Éghajlati igazságosságot!, Mikor akarjuk? – Most!”, valamint azt ismételte, hogy: „Nincs több blabla, blabla, blabla!”

A konferencián felszólaló brit miniszterelnök, Boris Johnson idézte is Thunberget. Beszédében azt mondta: „Minden ígéret – egy szófordulattal élve – csak blabla, blabla, blabla lesz, ha nem cselekszünk.”

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató