2024. április 20. - Tivadar
EUR : 395.06
USD : 371.09
Időjárás ikon11°

Kerpel-Fronius elismerte: Karácsony nem tudná zsarolni a kormányt az atlétikai VB megvétózásával

A fővárosnak valószínűleg nincs tényleges vétójoga az atlétikai VB megrendezése ellen, így a főpolgármesterből kifogyott a zsarolási potenciál – derült ki az ATV adásából, amelynek Kerpel-Fronius Gábor volt az aktuális vendége. A műsorban a momentumos poltikus elismerte, szakértői vélemények szerint nincs a fővárosnak vétójoga, így a budapesti olimpia megakadályozása óta újabb sporteseményt egyelőre nem sikerült ellehetetlenatenie az ellenzéknek.


Kerpel-Fronius Gábor az ATV Start című műsorában megerősítette a szakértők azon álláspontját, hogy Budapestnek valószínűleg nincs tényleges vétójoga az atlétikai VB ellen, bár hozzátette, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség vezetője többször kijelentette, hogy nem akarnak olyan városban versenyt rendezni, amelynek a vezetése nem támogatja ezt teljes mellszélességgel.

A politikust kérdezték a fővárosi dugóhelyzetrőlm amellyel kapcsolatban úgy fogalmazott, van egy nehéz helyzet, ugyanis “különböző okok miatt” több nagy horderejű felújítás zajlik egyszerre, de erre találtak ideiglenes megoldásokat.

Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató