2024. április 25. - Márk
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Ku Klux Klán jelmezben halloweeneztek az ukránok Kijevben

Igen, mi rasszisták vagyunk! - hirdették.

Az RT.com információi szerint az ominózus eset az ukrán fővárosban történt. 

Megdöbbentő jeleneteket osztottak meg a közösségi médiában Halloween éjszakáján, miután legalább 10 ukrán a KKK hírhedt fehér csuklyás köpenyében sétált a városban, és fekete emberekkel pózoltak közös fotókon.

A KKK, ami a Ku Klux Klan rövidítése, egy amerikai fehér felsőbbrendűséget hirdető terrorista gyűlöletcsoport, amelyet a 19. században, az ország polgárháborúja után alapítottak. Népszerűsége az 1920-as években tetőzött. Afroamerikaiak meggyilkolásában és lincselésében is érintett. Napjainkban még mindig egy maroknyi kisebb Klán-csoport működik az Egyesült Államokban. 

Egy vasárnap este forgatott videón, amelyet az ukrán Sztrina Telegram-csatornáján osztottak meg, emberek egy csoportja látható, akik a híres talárt és fejdíszt viselik, és "Igen, rasszisták vagyunk", "A KKK visszatért" és "Fehér hatalom" feliratú táblákat tartanak maguknál. Két padon ülő fekete férfival is fotózkodtak, és náci tisztelgést végeztek. 

Az elmúlt években Kijevben megnőtt a szélsőjobboldali aktivitás, a nacionalisták rendszeresen nyíltan felvonulhatnak az utcákon a nácik támogatására. A múlt hónapban, az ország védelmezőinek és védelmezőinek napján több ezren jelentek meg, hogy az Azov és a Jobboldali Szektor szélsőséges szervezetek zászlaja alatt vonuljanak. Például "White Lives Matter" (Fehér életek számítanak) feliratot is felvonultattak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató