2024. március 29. - Auguszta
EUR : 395.83
USD : 367.33
Időjárás ikon19°

Magyarországra már most több földgázt szállított a Gazprom, mint tavaly egész évben

A Gazprom növelte gáztermelését és gázexportját az idei első tíz hónapban éves összevetésben, több országba már most több földgázt szállított, mint tavaly egész évben. A Gazprom hétfői közlése szerint az október végével zárult első tíz hónapban 422,6 milliárd köbméter földgázt termelt, ez 57,7 milliárd köbméterrel több az egy évvel korábbinál − számolt be az MTI.

Az orosz cég beszámolója szerint egyebek között Törökországba, Bulgáriába, Romániába és Szerbiába több földgázt exportált az idei első tíz hónapban, mint a múlt év egészében. A Gazprom a közelmúltban jelezte, hogy idei termelése várhatóan ötvenöt milliárd köbméterrel emelkedik a tavalyihoz képest, meghaladja az ötszáztíz milliárd köbmétert, ami tízéves csúcsnak számít. Az orosz cég gázexportja Európába idén várhatóan száznyolcvanhárom milliárd köbméter lesz.

Az orosz gázszállító vállalat a napokban teljesen leállította a gázszállítást Lengyelországon keresztül, csőtörés miatt pedig Szerbiába és Magyarországra sem érkezik gáz Bulgárián keresztül.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató